Vali şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ortaca ilçesinde Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ’nün ortaklaşa hazırladığı “Şehidim, Gazim Üzülme Emanetin Bizimle” projesi kapsamında düzenlenen...

Vali şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ortaca ilçesinde Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ’nün ortaklaşa hazırladığı “Şehidim, Gazim Üzülme Emanetin Bizimle” projesi kapsamında düzenlenen yemek programında şehit yakını ve gazilerle bir araya geldi.

Programa Vali Çiçek’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, il ve ilçe protokolü, Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinde yaşayan şehit yakınları, gaziler, polis ve askerler katıldı.

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yaşayan şehit yakınları, gaziler, polis ve askerlerin bulunduğu masaları tek tek gezen Vali Çiçek, onlarla bir süre sohbet ederek birlikte yemek yedi.

Programda konuşma yapan Vali Çiçek, şehitliğin en yüce mertebe olduğunu, Türk milletinin şehitlerin emanetlerine her daim sahip çıktığını söyledi.

Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerin, ‘Şehit yakınlarımız için ne yapılsa az’ dediklerini belirten Vali Çiçek, “Bizlerin en önemli görevi şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği, dirliği, bağımsızlığını korumak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasına sahip çıkmaktır. Biz bu ülkenin evlatları olarak bu emanetleri en iyi şekilde koruyacağız” dedi.

Şehit yakınlarının ve gazilerin her fırsatta yanlarında olduğunu belirten Vali Çiçek, Şehit yakınları ve gazilerin yaşamlarını kolaylaştırmak, çocuklarının okumasını sağlamak, sağlık ve ekonomik konularda, iş konusunda, ev sahibi olma konusunda gerekenin yapıldığını söyledi.

Vali Çiçek, “Şehidim, gazim sen üzülme emanetlerin bizimle’ diyoruz. Millet olarak bunu söylüyoruz. Biz şehitlerimizin emanetlerini canımız gibi koruyoruz ve koruyacağız. Şehitlerimiz ölmedi, bizi izliyor” diye konuştu.

Vali Çiçek Muğla’da 165 şehit ve 529 gazi olduğunu hatırlatarak, “Biz bu şehitlerimizin yakınlarıyla ve gazilerimiz ile beraber bir aile olduk. Bu proje kapsamında Muğla'nın 13 ilçesinde şehit yakınlarını, gazileri, asker ve polisleri bir araya getiriyoruz. Bizler, Türkiye'de rahat yaşayabiliyorsak şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Şehit yakınları oğlunu, eşini, evladını bu vatan için verdi. Bu nedenle biz ilimizdeki her şehit için Kur'an-ı Kerim okutup hatim indiriyoruz. Şehit yakınlarının içi rahat olsun ” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.