Vali, şehit aileleri ve gazilerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlenen yemek programında şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile bir araya geldi.Programa, Vali Çiçek’in yanı sıra...

Vali, şehit aileleri ve gazilerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlenen yemek programında şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile bir araya geldi.

Programa, Vali Çiçek’in yanı sıra Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada vatanını, milletini ve bayrağını korumak isteyen 78 milyon insanın aynı duyguyla hareket ettiğini dile getiren Vali Çiçek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz güçlü, bölünmez, milleti bir ve bayrağı her zaman dalgalanacak bir devlettir. Şehitlerimizin kanı ile sulanan topraklar hepimiz için kutsaldır. Şehitlerimiz içimizde bir üzüntüdür. Onlara her zaman dua ediyoruz” diye konuştu.

Bu vatan için herkesin canını feda ettiğini ve etmeye devam edeceğini söyleyen Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şehitlerimizin bize birinci emaneti, onların kanıyla sulanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizdir. İkinci emanetimiz ise Türkiye Cumhuriyeti’mizin, bağımsızlığımızın simgesi göklerde dalgalanan, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızdır. Bayrağımızı her zaman dalgalandıracağız. Üçüncü emanetimiz, hiçbir ayrım gözetmeksizin milletimizin birliği, dirliği ve beraberliğidir. Dördüncü emanetimiz, şehitlerimizin geride bıraktığı acılı annesi, babası, kardeşi, çocuğu, eşi ve yakınlarıdır. Onlar bizim için çok önemlidir. Sadece bugün değil her zaman onların yanınızdayız, onlarla beraberiz.”

Terörle kararlıkla mücadele edileceğini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet yaşayacağını aktaran Vali Çiçek, “Düşmanları 101 yıl önce Çanakkale’den geçirmeyen ecdadımız, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atamız, onun silah arkadaşları ve şehitlerimize minnettarız. Bu milleti içten yıkarım düşüncesi olanlara şunu söylemek istiyorum. Bayrağını, birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan bir millet sizin karşınızda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasıl dün varsa bugünde vardır, gelecekte de var olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.