Vali Şahin yanan okulda inceleme yaptı

Fethiye’de prefabrik şekilde yapılmış olan Karaçulha Çok Programlı Lise’nin B bloğunda spor odasındaki elektrik panosunda başlayan, rüzgarla tüm bloğu saran ve küle dönen okulda incelemelerde bulunan Muğla Valisi Fatih Şahin,...

Vali Şahin yanan okulda inceleme yaptı

Fethiye’de prefabrik şekilde yapılmış olan Karaçulha Çok Programlı Lise’nin B bloğunda spor odasındaki elektrik panosunda başlayan, rüzgarla tüm bloğu saran ve küle dönen okulda incelemelerde bulunan Muğla Valisi Fatih Şahin, “Öğrencilerin eğitiminin aksamaması için tüm alternatifler kullanılacaktır” dedi.

Beraberinde Kaymakam Ekrem Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ile birlikte Karaçulha Çok Programlı Lisesi’ne giden Muğla Valisi Fatih Şahin, Okul Müdürü Ali Yavaş, öğretmenler, veliler ve öğrencilerle görüştü.

Vali Şahin, yangında can kaybı olmamasının öğrenci ve öğretmenlerin kısa sürede tahliye edilmelerinin sevindirici olduğunu belirterek, “Eğitim ve öğretimin aksamaması için hemen acil alternatifler uygulamaya konulacaktır. Moral bozucu tüm etkileri de ortadan kaldırmak için öğrencilerin rehabilite edilmeleri gerekmektedir. Kurumlarda ve özel sektörde böyle afetler karşısında tedbirimizi iyi almak zorundayız” dedi.

Karaçulha Çok Programlı Lise’nin içerisinden çok az sayıda sıra ve masa kurtarılabilirken, yangında pek çok öğrencinin ders kitapları, sınıflardaki eğitim-öğretim ile ilgili ders araçları ve dolaplar da tamamen yandı. Küle dönen prefabrik binada hala dumanlar çıkarken, binanın hemen yanındaki Atatürk Büstü yangından etkilenmedi.

Karaçulha Çok Programlı Lise’de yangından 5-6 gün önce başta yangın olmak üzere her türlü afete karşı sivil savunma tatbikatı gerçekleştirildiği öğrenildi. Vali Şahin’e bilgi veren okul idarecileri, “Daha 5-6 gün önce sivil savunma tatbikatı yaptık. Bu tatbikatta öğrencilerin sınıflardan tahliyesini gerçekleştirmiştik. Meydana gelen yangında öğrencilerimizin burunlarının bile kanamamasında bu tatbikatın faydası oldu. 2-3 dakikada binayı tahliye ettik” dedi.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.