Vali, mermercileri yalnız bırakmadı

Muğla Valisi Amir Çiçek, İzmir’de düzenlenen 21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında Muğlalı mermercileri yalnız bırakmadı.Vali Çiçek, ilimizden fuara katılan firmaların stantlarını tek tek gezerek yetkililerden...

Vali, mermercileri yalnız bırakmadı

Muğla Valisi Amir Çiçek, İzmir’de düzenlenen 21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında Muğlalı mermercileri yalnız bırakmadı.

Vali Çiçek, ilimizden fuara katılan firmaların stantlarını tek tek gezerek yetkililerden fuar hakkında bilgi aldı.

Fuarla ilgili bir açıklama yapan Vali Çiçek, “Fuarın, hem ilimiz hem ülkemiz ekonomisi açısından verimli geçmesini diliyorum. Her zaman söylüyorum, Muğla yer altı ve yer üstü pek çok zenginliğe sahip. Bunlardan biri de doğanın bize armağan ettiği mermer.  İlimiz turizm, tarım ve madencilik şehri. Muğla Beyazı gibi dünyanın pek çok ülkesinden talep gören değerli bir taşımız var. İl olarak, 36 ülkeye yıllık yaklaşık 350 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Bu ekonomiye ciddi bir katma değer. Sektörde 10 bin vatandaşımızın da istihdam edilmesi çok önemli. Dilerim İzmir ve yurtdışındaki diğer fuarlara katılım sonucunda daha fazla ihracat rakamlarına ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Doğal taşta dünyanın en önemli fuarlarından olan MARBLE 2015 - 21.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 25–28 Mart tarihleri arasında profesyonellerin ziyaretine açık olacak.

Bu yıl 21. kez düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı MARBLE, 27 ülkeden 373'ü yabancı toplam bin 562 katılımcı ile kapılarını açtı. Fuarda ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş ve ham olmak üzere 15 bin ton doğal taş, toplam 784 blok sergileniyor. Toplam 119 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen fuarda mermer ve doğal taş, fabrika makineleri, ocak-iş makineleri, ekipmanları ve sarf malzemeleri yer alıyor.

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.