Vali krizi çözdü, Yörük Şenliklerine devam

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin iki yıldır geleneksel hale getirdiği Yörük Türkmen Şenliği’nin yapıldığı alanın İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından mühürlenmesine Muğla Valisi Fatih Şahin el koydu ve mühür...

Vali krizi çözdü, Yörük Şenliklerine devam

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin iki yıldır geleneksel hale getirdiği Yörük Türkmen Şenliği’nin yapıldığı alanın İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından mühürlenmesine Muğla Valisi Fatih Şahin el koydu ve mühür krizi çözüldü.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 2011 yılında katıldığı Yörük Türkmen Şenliği’nde alanın şenlik için yeniden düzenlenmesi talimatının ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Yılanlı mevkiindeki alanda yeniden düzenleme yapmış ve şenliklerin izlenmesi için oturma alanları, büfe ve tuvaletler yapmıştı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü alanı Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na tahsisi gündeme gelince ruhsat işlemlerinin devri öncesi alanda kaçak ve izinsiz yapılaşma olduğu iddiası ile Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından mühürlemişti.

Muğla Valisi Fatih Şahin, Yörük Obaları Derneği’nin Yörük Türkmen Şenliğini yapmasında bir sakınca olmadığını belirterek, “Yörük Obaları Derneği tarafından 26-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Yörük Türkmen Şenliği yine aynı alanda yapılacak. Yeni yasaya göre Orman Genel Müdürlüğü şenliğin yapıldığı Yılanlı mevkiindeki alanı Valiliğimize tahsis edecek, biz de alanı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Yörük Obaları Derneği’ne tahsisini yapacağız. Şu anda şenliklerin yapılmasına bir engel yok” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.