Vali eğitimcilere web’ten seslendi

“2013–2013 Eğitim Öğretim Yılı Çalışmaları” konulu web-konferans Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Muğla Merkez ve tüm ilçe okul/kurum...

Vali eğitimcilere web’ten seslendi

“2013–2013 Eğitim Öğretim Yılı Çalışmaları” konulu web-konferans Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, Muğla Merkez ve tüm ilçe okul/kurum müdürlerinin katılımıyla Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim öğretim yılı başında başlattığı e-konferans sistemini Türkiye’de ilk uygulayan kurumlar arasında yer alan Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü web üzerinden e-toplantı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığının Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından hizmete geçen e-konferans sistemi sayesinde okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri görev yaptıkları yer ve ilçelerden ayrılmadan toplantıya katıldılar.

Toplantıda il merkezindeki tüm idarecilerle tek tek tokalaşan Muğla Valisi Güvençer, “2013-2014 öğretim yılı 1. Kanaat dönemine 16/09/2013 günü başlayacağız. Anasınıfı ve 1.sınıflar bir hafta erken başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm ülkemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İlimizin önceliğinin eğitim olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Bu önceliğimizi her platformda yeniliyoruz. Bu konudaki tüm çalışmalarınızın tarafımızdan desteklendiğini de bilmenizi istiyorum. Eğitim ile ilgili her türlü konuda paylaşıma açığız. İlimiz, bölgemiz, ülkemiz ve hatta dünyadaki gelişmeleri takip ederek, farklılıkları yorumlayarak bir eğitim aktivitesi oluşturmalıyız.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da yaptığı konuşmada “Sayın Valimiz tüm idarecilerimize yönelik yapılan bu toplantıya katılarak eğitime verdiği önemi vurgulamış oldu. Eğitim-öğretimde birlik ve beraberlik, disiplin önemli bir unsurdur. Birlik ve beraberlik anlayışımız sevgiye dayanan, saygı temeli oturtulan bir yaklaşım içerisinde olmalıdır. İlkemizi, prensiplerimizi, hedeflerimizi belirledik. Belirlediğimiz ilkeler, prensipler çerçevesinde hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği değişti, bunun yanında bazı derslerin öğretim programları değişti. . Ortaöğretime geçiş sisteminde değişiklikler yapıldı.   Yapılan değişiklikleri hepimiz yakından takip etmeli ve uygulamalıyız. Bu değişiklikler öğrencilerimizin yararına olacağı düşüncesiyle yapılmıştır. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi yarınlara hazırlamak için hep birlikte uyum ve birlik beraberlik içinde çalışmalıyız.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.