Vali Civelek’ten, süt üreticilerine destek

Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas’ta bir dizi inceleme ve ziyeretler gerçekleştirirken, bu kapsamda Milas Süt Birliğini de ziyaret ederek yöneticilerle bilgi ve görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında Birlik Başkanı...

Vali Civelek’ten, süt üreticilerine destek

Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas’ta bir dizi inceleme ve ziyeretler gerçekleştirirken, bu kapsamda Milas Süt Birliğini de ziyaret ederek yöneticilerle bilgi ve görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin’nden bilgi alan Vali Civelek, süt sığırcılığı sektörünü yakından tanıdığını belirterek, kendisine gelen her türlü çalışma ve talebe destek vereceğini söyledi.

Her gün 150 ton süt toplanıyor

Vali Civelek’e Milas Süt Birliği, üyeleri ve çalışma alanları hakkında bilgi aktaran Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin; “yaklaşık 3 bin civarında üyemiz ve 70 çalışanımız var. Birlik olarak her gün Milas’tan yaklaşık 150 ton süt topluyoruz. Bu sütün tamamını anlaşmalı olduğumuz firmalara aktarıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 dönümlük bir yer aldık. İnşallah bu alana yakın bir süre içerisinde tesisimizi kurarak, kendi sütümüzü mamullere dönüştüreceğiz. Birlik olarak önceliğimiz bir marka oluşturmak. İnşallah azmimiz ve hırsımız ile bunu başaracağız. Üreticilerimiz ile sadece süt üretmeyip, her yönde hizmet etmeyi arzuluyoruz. Bu doğrultuda da yakın süreç içerisinde et marketimizi de hizmete sunacağız. Böylelikle besi sığırcılığı yapan üreticilerimize de destek vermiş olup, tüketiciye kaliteli et tüketimini sağlayacağız” dedi.

“Süt tozu desteği çok önemliydi”

Sektörün sorunları ve sıkıntılarını da Vali Civelek ile paylaşan Başkan Gezgin; “geçtiğimiz yıllarda sektörümüz zor bir süreçten geçti. Bu aşamada Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığımız devreye girerek süt tozu konusunda önemli adımlar attı. Daha önce süt tozu desteği firmalara verilirken, Bakanlığımızın yaptığı en son çalışma ile üretici örgütler üzerinden süt tozu üretimi desteklenme kapsamına alındı. Bu da örgütlerin ve üyelerinin sıkıntılı süreçte rahatlamasını sağladı. Bakanlığımıza bu olumlu adımları için üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Sektörü ve üreticiyi zor duruma sokan bir diğer konu ise sektörde hiç yer almamış kişi ve firmaların sonradan sektöre dahil olmaları. Devletimizin vermiş olduğu desteklemelerden faydalanarak sektörde yer alanların bu girişimler arz talep dengesini değiştiriyor. Onun için desteklemelerinde gerçek üreticiye ulaştırılması için çaba sarf etmeliyiz” dedi.

“Bilinçi üretim için çalışıyoruz”

Süt sektörünün geleceği ve kalitesi açısından eğitimlerin de önemli olduğunu ifade eden Başkan Gezgin; “Bizce örgütlerin en büyük amaçlarından biri de eğitimlerdir. Bu nedenle ilçemizde sık sık eğitim programları düzenleyerek üreticilerimizin katılımını sağlıyoruz. Bilinçli toplum ve üretici yetişmesi için çalışıyoruz” dedi. Başkan Gezgin konuşmasının son bölümünde ise Muğla’nın tarım kenti olduğuna dikkat çekerek, “Herkes Muğla’nın turizm kenti olduğunu ifade eder ama Muğla aslında tarım kentidir. Balık ve bal gibi birçok alanda da başarıları ve öncülüğü vardır” diye konuştu.

Civelek: Her zaman destek olacağım

Başkan Gezgin’in aktardığı bilgilerin ardından çalışmalarından dolayı Başkan Gezgin’i tebrik eden Vali Civelek; “Birlik ve beraberlik çok önemli. 3 bin üyenizi sağlam ve diri tuttuğunuz takdirde inanıyorum ki başarılarınız daha da artacaktır. Bildiğim kadarıyla şuanda pazarlama sorununuz yok. Sektörün zorlukları ve güzellikleri var. Bu iş çok da kolay bir iş değil” dedi.

Kırklareli’nde Vali olarak görev yaptığı sırada hayvancılık alanında yapılan çalışmalardan örnekler vererek hayvancılık ile ilgili tecrübelerinin olduğunu ifade eden Vali Civelek, “benim bilgi ve birikimime düşen ne varsa her zaman destek vermeye hazırım. Yeter ki sizler talepte bulunun” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.