Vali Civelek’ten açıklama

Perşembe günü gecesi Bodrum ilçesi açıklarında 6.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Bodrum’a giderek bölgede incelemelerde bulunan Muğla Valisi Esengül Civelek bir açıklama yaptı.Vali Civelek, deprem sonrasında...

Vali Civelek’ten açıklama

Perşembe günü gecesi Bodrum ilçesi açıklarında 6.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Bodrum’a giderek bölgede incelemelerde bulunan Muğla Valisi Esengül Civelek bir açıklama yaptı.

Vali Civelek, deprem sonrasında ivedilikle kentte kriz merkezi oluşturulduğunu söyleyerek, yaşanan travma, panik ve korku nedeniyle vatandaşların düşme ve atlama sonucu basit yaralanmalarının meydana geldiğini belirtti.

Vali Civelek, deprem sonrası 25-30 yıllık eski binaların duvarlarında çatlaklar olduğu bilgisinin geldiğini, bölgede hasar tespit çalışmalarını başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Geceyi dışarıda geçirmek isteyenler için İl Afet Acil Durum Müdürlüğü çalışma başlattı. Deprem sonrası bazı bölgelerde elektrik kesintileri oldu ancak kesintiler giderilmeye başlandı. Deprem sonrası trafo patlaması nedeniyle meydana gelen makilik yangını ekiplerin çalışmasıyla söndürüldü. Korku ve panik nedeniyle basit yaralanmaları olanlar kendi tercihleri doğrultusunda hastanemizin bahçesinde acil hizmeti almaktadır. Depremin hemen ardından il genelinde bir kriz merkezi oluşturduk. Seferberlik halinde ilgili tüm taraflarla depremin olası olumsuzluklarını gidermek üzere Kızılay, AFAD ve sağlık birimlerimizle kriz yönetimi gerçekleştiriliyor. Bu kadar büyük bir depremi yaşamamıza rağmen can ve mal kaybı olmadığı için şükrediyoruz."

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.