Vali Civelek, zeytin hasadı yaptı

Zeytinin başkenti olarak nitelendirilen Milas’ta düzenlenen 4. Zeytin Hasat Şenliği’ne katılan Muğla Valisi Esengül Civelek, ağaçlardan zeytin topladı.Milas Atapark’da düzenlenen açılış törenine Muğla Valisi Esengül Civelek’in...

Vali Civelek, zeytin hasadı yaptı

Zeytinin başkenti olarak nitelendirilen Milas’ta düzenlenen 4. Zeytin Hasat Şenliği’ne katılan Muğla Valisi Esengül Civelek, ağaçlardan zeytin topladı.

Milas Atapark’da düzenlenen açılış törenine Muğla Valisi Esengül Civelek’in yanı sıra Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ ve Mehmet Erdoğan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe protokolü, Sivil Toplum Kuruluşu ve Siyasi Parti temsilcileri, çiftçiler, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zeytin Hasadının bol ve bereketli olması dileğiyle konuşmasına başlayan Vali Civelek “Pek çok efsaneye konu olmuş şekliyle, çeşitli medeniyetler tarafından şifa kaynağı, doğa mucizesi olarak değerlendirilen, bolluğun, bereketin, refahın mutluluğun barışın sembolü olan zeytin; ilimizde binlerce çiftçimizin geçim kaynağıdır” dedi.

Bu sene zeytin rekoltesinin yüksek olduğunu, zeytinde bolluk ve bereket yaşandığını belirten Vali Civelek “Çiftçimizin yüzü gülüyor diye bizler de sevinç içerisindeyiz. İlimiz ekonomisinde ve sosyal hayatında çok önemli bir yeri olan zeytinin bu katkısını daha da arttırmak, zeytin alanlarımızı ve ağaçlarımızı çoğaltmak, her bir ağaç verimi düzeyini yükseltmek, yıllara göre dengeli ve kaliteli üretim elde etmekle mümkün olacaktır” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Milas’taki Meslek Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının iş birliği, güç birliği içerisinde çok önemli ve başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Vali Civelek konuşmasına şöyle devam etti.

“Meslek Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Milas’ta Beş markaya Milas Zeytinyağı coğrafi işaretlemesini aldılar. Süreçte gayret, çaba, emek sarf eden tüm taraflara Şahsım, İlim, Ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.

Coğrafi işaretleme, Milas zeytinyağının Milas’a özgün bir ürün olduğunu ve kalitesini garantilemiştir. Bundan sonra da Milas zeytinyağımız piyasada hak ettiği, layık olduğu yere gelecektir. Biz de bunun haklı gururunu yaşayacağız.

Milas Zeytin Hasat Şenliğimizin Zeytinciliğimizin geliştirilmesine, Zeytin ve zeytinyağımızın tanıtılmasına, markalaşmasına katkı sağlayacağına olan inancım tamdır. Şenliğin düzenlenmesinde başta değerli Kaymakam arkadaşım, Belediye Başkanımız olmak üzere Tüm Meslek Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Üyelerine, Özel Sektörümüze ve çok kıymetli Milaslı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Tüm içtenliğimle onları kutluyorum. Zeytin Hasat Şenliğimiz hayırlara vesile olsun. Hasadımız bol ve bereketli olsun. “

Konuşmaların ardından şenliğe katkı sunan, organizasyonda emeği geçen firma temsilcilerine ve yetkililerine teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket takdiminin akabinde sembolik açılış kurdelesinin kesilmesiyle tören sona erdi.

Daha sonra Vali Civelek ve beraberindeki heyet, oluşturulan stantları gezerek ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Stant ziyaretlerinin ardından iyi yağ ve kötü yağ konusunun işlendiği Prof. Dr. Canan Karatay ile söyleşi programına katılan Vali Civelek ve beraberindeki heyet, söyleşinin ardından Zeytinyağı tadımı etkinliğine katıldı.

Zeytinyağı tadımının inceliklerinin anlatıldığı eğitimin ardından Menteş yolu üzerindeki bir zeytinlikte sembolik zeytin hasadı yapıldı. Zeytinyağı fabrikasında hasadı yapılan zeytinlerin sıkımı gerçekleştirildi. Elde edilen zeytinyağının tadılmasının ardından fabrika bahçesine günün anısına Vali Civelek tarafından zeytin ağacı dikilerek can suyu verildi.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.