Vali Civelek, MUTSO Meclisine konuk oldu

MUTSO Meclisinin aylık olağan toplantısının konuğu, göreve yeni başlayan Muğla Valisi Esengül Civelek oldu. Toplantıda ayrıca Meclis üyelerine KÜSİ çalışmaları hakkında bilgi verildi.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)...

Vali Civelek, MUTSO Meclisine konuk oldu

MUTSO Meclisinin aylık olağan toplantısının konuğu, göreve yeni başlayan Muğla Valisi Esengül Civelek oldu. Toplantıda ayrıca Meclis üyelerine KÜSİ çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi aylık olağan toplantısı 9 Ağustos Çarşamba günü MUTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanları katıldı.

Kamu- Üniversite-Sanayi İşbirliği

Toplantının ilk konuğu Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve beraberindeki heyet oldu.

Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer: “AR-GE Reform Paketi, Sanayi 4.0 yada 4’üncü Sanayi Devrimi diye adlandırdığımız çalışmalarımızı sizlere sunmak için bugün buradayız. Araştırma geliştirmenin desteklenmesi ile yapılan çalışmalarda teknoloji çok hızlı olarak ilerlemekte, teknolojiye ayak uyduramayan ülkeler de diğer ülkelere bağlılığını sürdürmektedirler. Teknolojik olarak gelişimin sağlanmasında AR-GE çalışmalarının önemini devletimiz uzun yıllardır takip etmekte ve bu nedenle de üniversitelerimiz de sanayicilerimizi daha rahat ve daha iyi bir şekilde çalışmalarını sağlamak amacıyla 2016 yılında AR-GE Reform Paketini Resmi Gazetede yayınlayarak yürürlüğe girdi. Bakanlığımız bizlere 2016 yılında ilimizde Kamu- Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama Geliştirme Kurulunun oluşturulması için talimat verdi. Bizde ilimizde bunu gerçekleştirdik.” diyerek KÜSİ Destek ve Faaliyetlerini aktarmak üzere sözü KÜSİ Çalışma Grubu Muğla İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Barış Süzek’e bıraktı. Süzek, programın amacı, faaliyetleri ve verilen destekler hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

Vali Civelek MUTSO’da

KÜSİ kapsamında yapılan açıklama ve bilgilendirmenin ardından MUTSO’yu ziyaret eden Muğla Valisi Esengül Civelek meclise konuk oldu. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla ili ve Odanın yapısı ve çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ardından meclis üyelerine ekonomik gelişmeler hakkında bilgi veren Başkan Karakuş şunları kaydetti: “Biliyorsunuz geçtiğimiz ilk çeyrekte yüzde 5’lik bir büyüme yakaladı ülkemiz. Bu yüzde 5’lik büyüme sıkışık bir konumdayken gerek Kredi Garanti Fonu gerek Türkiye Odalar ve Borsalar birliğinin Nefes Kredisi gerekse KOSGEB kredileriyle yaklaşık 22 milyarlık kredi hacmi doğdu. Bu kredi hacmiyle işletmelerimiz bir rahat nefes almış oldu. Bu nefesin sonunda da sadece Kredi Garanti Fonu destekleriyle alınan kredilerden yüzde 1’lik bir büyüme gerçekleşti. Geri kalan yüzde 5’inde etkisi ile Türkiye olarak 1 milyon 200 bin kişide istihdamda artış sağladık. Buda ekonomimizin şuanda büyüme trendinde olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız darbe girişimi sonrası ekonomimizdeki negatif gidişin de etkisiyle bu yıl 2’inci ve 3’üncü çeyrekte yine yüzde 5’e yakın bir büyümeyi bekliyoruz. Ama bizim dikkatli olmamız lazım. Alınan kredilerin geri ödemelerinin gelmesi ve dünya ekonomisindeki bir daralma veya genişlemesinin sona ermesi nedeniyle de yılın son çeyreğinde bir daralma bekleniyor. Buda bizim ekonomimizi sıkıntıya sokabilir. Bu dönemde yine borçlanmalarımıza dikkat edelim. Yatırımlarımızı özkaynaklarımızla yapmaya itina edelim. Kendimizi ve işimizi riske atmadan adımlar atmamız lazım.”

Başkan Karakuş’un ekonomik açıklamalarının ardından kürsüye davet edilen Vali Esengül Civelek, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve Odamızın gerçekleştirdiği değerli çalışmalar hakkında bilgi almaktan büyük memnuniyet duydum. Sosyo ekonomik yönden gelişmiş, turizm, madencilik, tarım-hayvancılık ve eğitim sektörlerinde güçlü potansiyele sahip Muğla’ya Vali olarak atanmaktan da büyük onur ve gurur duyuyorum. Güçlü Türkiye yolunda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, 2023 hedeflerini gerçekleştirme sürecinde üreten, istihdam yaratan, ihracat gerçekleştiren, ülkemizin gelişmesine kalkınmasına katkı sağlayan iş dünyamızın siz değerli üyeleriyle de Muğla’da hizmette bulunmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. Vali Civelek konuşmasının ardından Meclis Üyeleri tek tek tanışarak sohbet gerçekleştirdi.

Vali Esengül Civelek’in ziyaretinin ardından Meclis, gündem maddelerinin görüşülmesi, oylanarak karara bağlanması ile sürdü.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.