Vali Çiçek’ten, havalimanı komutanına teşekkür

Muğla Valisi Amir Çiçek Bodrum ilçesinin Mumcular mahallesinde bulunan Şehit Üsteğmen H. Konuralp Özcan Kışlası'ndaki Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu.Ziyarette Muğla...

Vali Çiçek’ten, havalimanı komutanına teşekkür

Muğla Valisi Amir Çiçek Bodrum ilçesinin Mumcular mahallesinde bulunan Şehit Üsteğmen H. Konuralp Özcan Kışlası'ndaki Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Muğla Valisi Amir Çiçek’e Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan da eşlik etti.

Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz’ı ve ekibini 15 Temmuz gecesi gösterdiği başarıdan dolayı kutlayan Vali Amir Çiçek; “15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıldıktan sonra Marmaris’te konakladığı otele saldırı gerçekleştiren ihanet çetesi FETÖ/PDY mensubu darbeci teröristlerin kullandığı helikopterlerden ikisi yakıt ikmali için Imsık askeri havalimanına geldi. O helikopterlerin yeniden havalanması engellendiği için saldırı için otele inen teröristler helikopterle kaçamadılar ve helikopterle güvenlik güçlerimize ateş edemediler. Saldırıda kullanılan helikopterleri ve pilotluğunu yapan darbeci teröristleri yakalayarak vatana, millete o kadar büyük bir iyilik yaptınız ki bu caniler yaptıklarına pişman olacaklar ve yaptıkları bu alçaklığın insanlık dışı olduğunu itiraf edecekler. Netice itibariyle başarı bir operasyon oldu. Sizlerin özverili çalışmalarınız sonucunda başarılı bir sonuç elde ettik. Ben size ve askerlerinize teşekkür etmek istiyorum ve inanıyorum ki bu vatana bu millete ve ecdadımıza olan görevinizi yaptınız ve yapmaya devam edeceksiniz” dedi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasından sonra kaldığı otele saldırı düzenleyen darbecilerin kullandığı iki askeri helikopter, Mumcular Mahallesi'nde bulunan Şehit Üsteğmen H. Konuralp Özcan Kışlası'ndaki Imsık Askeri Havalimanı'na o gece saat 04.00'te yakıt ikmali için iniş yapmıştı. Vali Amir Çiçek’in emri doğrultusunda Hava Meydanları Hareket Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz başarılı bir operasyon ile 2 helikopter pilotunu burada gözaltına almıştı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.