Vali Çiçek’ten, 15 Temmuz Kampanyasına desteğe teşekkür

Türkiye genelinde başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından 303 bin 481 lira bağış toplandı.Muğla Valisi Amir Çiçek toplanan bağış ile ilgili yaptığı...

Vali Çiçek’ten, 15 Temmuz Kampanyasına desteğe teşekkür

Türkiye genelinde başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından 303 bin 481 lira bağış toplandı.

Muğla Valisi Amir Çiçek toplanan bağış ile ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşların ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralıların acılarına ortak olmak için Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na destek olanlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Millet iradesine ve bağımsızlığa sahip çıkarak 15 Temmuz’da vatandaşların destan yazdığını ifade eden Vali Çiçek, “Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz’da da kahramanlaşan aziz milletimiz, demokrasimizi, bayrağımızı, birliğimizi ve dirliğimizi korumak için canı feda etmiş, asker kılıklı hainlere fırsat vermemiştir. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inen, tankların önüne geçen kardeşlerimize çok şey borçluyuz. Bugün hepimiz özgürce, bağımsız bir devlet olarak yaşıyorsak demokrasi şehitlerimiz ve onların gözü yaşlı aileleri, gazilerimiz için ne yapsak azdır” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik duygusunun 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında tüm dünyaya gösterildiğine işaret eden Vali Çiçek, “15 Temmuz dil, din, ırk ve siyasi görüş ayrımı olmaksızın millet olarak birbirimize kenetlendiğimiz, ülkemizin bağımsızlığına göz dikenlere karşı dirayetle durduğumuz bir tarih oldu” dedi.

Yardımlaşma duygularının önemine işaret eden Vali Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Milletimiz, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine, kanlarını akıtan vatandaşlarımızın acılarına bir nebzede olsa merhem olmak için yüce gönülleri ile destek olmak istedi. Başbakanlığımıza iletilen yoğun yardım etme talebi sonucunda başlatılan kampanyaya aziz milletimiz elinden geldiğince destek olarak bir kere daha ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Bu doğrultuda ilimizde kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından kampanyaya destek olarak milletimizin yardımseverliğine ortak olan herkes teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.