Vali Çiçek’e Ahilik Haftası ziyareti

Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisi olan, esnaflar arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra, dayanışmayı ön plana alan ve 10-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları başladı.Ahilik Haftası...

Vali Çiçek’e Ahilik Haftası ziyareti

Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisi olan, esnaflar arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra, dayanışmayı ön plana alan ve 10-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Ahilik Haftası kutlamaları için Vali Yardımcısı Halit Deveci, İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Azim Çetin, Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik, Ortaca Esnaf Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Muğla Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Özcan Çolakol Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri nedeniyle kendisini ziyaret eden heyete teşekkür eden Vali Çiçek: “Ahilik kültürümüzde önemli ve köklü bir kavramdır. Ahilik; toplumumuzun en önemli katma değerlerinden ve ekonomik dinamiklerinden biri olan esnaflarımızın usta-çırak ilişkisi ile yetiştirilmelerini, iş ahlakı kazanmalarını, dayanışma içinde olmalarını sağlar. Günümüzde kanunların tüketici ve esnaf haklarını koruma görevini geçmişte ahilik sistemi üstlenirdi. Disiplin, saygı, birlik ve iş yapma düsturu olan ahilik gelecek kuşaklara da aktarılmalıdır. Tamamen uygulamaya dayalı öğretme sistemini benimseyen bu sistem, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin de gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette konuşan İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş ise ahilik haftasında yapılacak etkinliklerle ilgili Vali Çiçek’e bilgi verdi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.