Vali Çiçek, turizmcilerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfının (BOYTAV) genel kurul için toplanan üyeleri ile buluştu.Toplantıya Vali Amir Çiçek’in yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,...

Vali Çiçek, turizmcilerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfının (BOYTAV) genel kurul için toplanan üyeleri ile buluştu.

Toplantıya Vali Amir Çiçek’in yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ve Vakıf üyeleri katıldı.

Toplantı açılışında konuşma yapan Vali Çiçek, Bodrum’un Türkiye’de ve dünyada tanınan marka bir şehir olduğunu söyledi.

Bodrum’un turizminin ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Vali Çiçek, “Bodrum’un katma değer sağlayan getirilerinin başında turizm geliyor. Bodrum’da turizmi on iki aya yayalım. Amacımız Bodrum’da ve Muğla’nın tüm ilçelerinde turizmi sürdürülebilir hale getirmek” dedi.

Turizmin on iki aya çıkartılması amacıyla yapılacak çalışmalardan bahseden Vali Çiçek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bodrum’un 2 bin 500 yıl öncesine dayanan bir tarihi var. Bu Bodrum için çok büyük bir avantaj. Geçmiş tarihlerde Bodrum’da yaşamış medeniyetlere ait eserleri ortaya çıkaran bir turizm modeli geliştirmeliyiz. Bodrum’da çok kaliteli hizmet sunan tesislerimiz var. Bu tesislerimizde kongre turizmi yapalım. Otellerimiz kışında faaliyette bulunsun. Mumcular gibi verimli tarım arazisi ve ürünlerin olduğu bölgeye sahibiz. Bu bölgeyi değerlendirerek, organik tarım yaparak turizmi desteklemeliyiz. Doğa ve tarihle iç içe yürüyüş rotalarımız var. Denizlerimiz, koylarımız yat turizmi açısından oldukça elverişli. Spor alanında alt yapıyı geliştirerek ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapabiliriz. Bunun yanında sağlık turizmi ve eko turizm gibi pek çok alternatif turizm çeşitliliği mevcut”

Yurtiçi ve yurt dışı tanıtımlarında Bodrum’daki sivil toplum kuruluşlarının başarılı çalışmalar yaptığından bahseden Vali Çiçek, “Bürokratik engelleri kaldırarak, sektör temsilcileri ile birlikte ortak akıl ve kolektif hareketle yürüttüğümüz çalışmalardan iyi sonuçlar çıkartabiliriz” dedi.

Vali Çiçek, 15 Temmuz’da Marmaris’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran ihanet çetesine yapılan operasyon sırasında vatandaşların etkilenmeden tatillerini geçirmeleri için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini de konuşmasına ekledi.

Yurt dışından gelen tur operatörlerine ve gazetecilere bölgeyi bizzat gezerek, yaşayarak yakından tanımalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Vali Çiçek, “Ukrayna’dan tur operatörlerini getirerek bölgemizi tanımalarını sağladık. Bu şekilde 45 bin olan Ukraynalı turist sayısı 100 bine çıktı” diye konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.