Vali Çiçek, şehit ailelerini ve gazileri yalnız bırakmıyor

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, her fırsatta şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını evlerinde ziyaret ederek, onları yalnız bırakmıyor.Şehit aileleri ve gazilere yapılan ziyaretlerde Vali Çiçek’e Garnizon ve...

Vali Çiçek, şehit ailelerini ve gazileri yalnız bırakmıyor

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, her fırsatta şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını evlerinde ziyaret ederek, onları yalnız bırakmıyor.

Şehit aileleri ve gazilere yapılan ziyaretlerde Vali Çiçek’e Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hüseyin Erkek, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş eşlik etti.

Vali Çiçek, bu kapsamda hafta sonu mesaisinde ilk olarak Menteşe ilçesi Yerkesik Akıncılar Mahallesi’nde oturan Kore Savaşı Gazisi Osman Bektaş ve ailesini evinde ziyaret ettiler.

Buradan ayrılan heyet daha sonra 22 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ta şehit olan Şehit Tnk. Onb. Mehmet Kara’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde oturan babası Salih Kara’yı ziyaret etti.

Şehidin babası ile yakından ilgilenen Vali Çiçek, acılı babanın her zaman yanında olduğunu söyledi.

Bir süre burada şehit babası ile sohbet eden Vali Çiçek ve beraberindekiler, buradan ayrıldıktan sonra 22 Haziran 1995 yılında Şırnak’ta şehit olan Şehit P. Atğm. Yıldıray Çeltikoğlu’nun Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde oturan annesi Seza Çeltikoğlu’nu ziyaret etti.

Vali Çiçek ve beraberindekiler daha sonra şehitlikte bulunan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş’un oğlu Şehit Muzaffer Akkuş ve Şehit P. Atğm. Yıldıray Çeltikoğlu’nun mezarlarını ziyaret ederek, dua ettiler.

Ziyaretlerden sonra yaptığı açıklamada şehit ailelerinin ve gazilerin bizler için önemli olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, “Her fırsatta komutanımız, emniyet müdürümüzle şehit ailelerimizi ve gazilerimizi evlerinde ziyaret ederek bir nebzede olsa acılarına ortak olmaya çalışıyorum. Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığını korumak için şehit olan evlatlarımızın ailelerinin her zaman yanında oluyoruz. Onlar için ne yapsak az. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman onların yanında. Vatan onlara minnettar” diye konuştu.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.