Vali Çiçek, Salma Tavuk tesislerini inceledi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Akçapınar Mahallesi’nde Salma Tavuk Yetiştiriciliği Projesini hayata geçiren kadın çiftçi Elif Hasret Issı’yı projeyi gerçekleştirdiği alanda ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.Vali...

Vali Çiçek, Salma Tavuk tesislerini inceledi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Akçapınar Mahallesi’nde Salma Tavuk Yetiştiriciliği Projesini hayata geçiren kadın çiftçi Elif Hasret Issı’yı projeyi gerçekleştirdiği alanda ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.

Vali Çiçek’e Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik eşlik etti.

Projenin AB standartları esas alınarak hazırlandığını söyleyen işletmeci Elif Hasret Issı, hareketli kümeslerde kendi civcivleri ile extra yem vermeden yetiştiricilik yapacağını belirtti.

Bu proje ile sürekli doğal yeşilliklerde gezinme, eşinme ve güneşlenme imkanı olan tavukların özgür ve doğal ortamda yetiştirilmesinin sağlanacağını aktaran Elif Hıssı, hareketli kümeslerle tavukların her hafta yeni ve taze yeşilliğin olduğu alanlara taşınacağını dile getirdi.

Organik tarımın insan sağlığı için en uygun yöntem olduğunu belirten Elif Hıssı, proje sayesinde organik etlik tavuk yetiştirileceğini sözlerine ekledi.

Organik Salma Tavuk Yetiştiriciliği Projesini hayata geçiren Elif Hıssı’yı çalışmalarından dolayı kutlayan Vali Çiçek, devletin kadın çiftçileri ve girişimcileri her zaman desteklediğini dile getirdi.

Ziyarette yaptığı açıklamada Muğla’nın genel olarak da tüm ülkenin kalkınması için girişimciliğin artması gerektiğini dile getiren Vali Çiçek, bu konuda yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı.

“Turizm ve tarım birbirinden ayrı düşünülemez”

Turizmi destekleyen tarım faaliyetlerinin Muğla genelinde yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Çiçek, turizm ve tarım sektörünün birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini aktardı.

Muğla’nın turizm potansiyeli kadar tarım çeşitliliğine de sahip olduğuna işaret eden Vali Çiçek, tarıma yönelik üretilen projelerin önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kendine güvenen, proje üreten, yeni fikirler sunan, girişimci kadınlarımızın olması beni mutlu ediyor. Muğla’da bu projeyi hayata geçirmeniz pek çok kadınımıza güzel örnek olacak. Organik tarım gibi çok önemli bir konuda fikir yürüterek bu çalışmayı hayata geçirmişsiniz. İnsan sağlığını doğrudan etkileyen gıdaların doğal ortamda yetiştirilerek sofralarımıza gelmesi çok önemli. Sofralarımızda güvenilir, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin olmasını istiyoruz. Emeğinize sağlık. Başarılarınızın devamını diliyorum. İsterim ki sizin bu çalışmanız hem Muğlalı hem de ülkemizdeki diğer kadınlarımıza ufuk açsın.”

Konuşmaların ardından alandan ayrılan Vali Çiçek, daha sonra Akyaka Mahallesi’nde bulunan Gökboncuk Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Çiğdem Ercan ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Ziyarette vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Çiçek, ilgili kurum yetkililerine sorunların çözülmesi için talimat verdi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.