Vali Çiçek Milas’ı ziyaret etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, salı mesaisinin tamamını Milas’a ayırdı. Ören’den başladığı ziyaret programını Sabahattin Akyüz Fen Lisesi’nde tamamlayan Çiçek, özellikle Ören bölgesindeki kamu yatırımları ile yakından...

Vali Çiçek Milas’ı ziyaret etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, salı mesaisinin tamamını Milas’a ayırdı. Ören’den başladığı ziyaret programını Sabahattin Akyüz Fen Lisesi’nde tamamlayan Çiçek, özellikle Ören bölgesindeki kamu yatırımları ile yakından ilgilendi.

Çiçek, ilk ziyaretini yamaç paraşütünün yoğun olarak yapıldığı Alatepe’ye gerçekleştirdi. Burada bölgenin tanıtılması ve sporun yaygınlaştırılması için görüşmelerde bulunan Vali, ardından Milas Müze Müdürlüğünce kurulum çalışmaları sürdürülen arkeopark alanını gezdi. Burada alan yetkililerinden bilgi alan Vali Çiçek, beraberindekilerle Ören Setur Marina’ya geçti. Marina yetkililerinden tesisin yapısı ve işleyişi hakkında bilgi aldıktan sonra Çiçek, Kemerköy Termik Santrali, yat çekek yerinde incelemelerde bulundu.

Ardından Milas Güreş İhtisas Kulübünce, spor salonunda düzenlenen proje kapanış törenine katılan Vali Çiçek, AK Parti Gençlik Kollarınca yardıma muhtaç öğrenciler yararına düzenlenen Atapark’taki kermese katıldı.

Daha sonra Şehit Murat İnci İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’ndeki törene katılan Çiçek, ziyaretine ilişkin burada gazetecilere değerlendirme yaptı.

Çiçek, Milas’ın en önemli destinasyonu olarak tanımladığı Ören’deki projeleri yerinde inceleyerek hızlanması talimatı verdiğinden söz ederek, “Özellikle yamaç paraşütünün yapıldığı alanda sivil toplum kuruluşundan arkadaşlarımızla, kaymakamlığımızla, belediyemizle, kamu görevlileriyle bir beyin fırtınası, istişare yaptık. Bu alanı eğitim alanı ve daha iyi hale nasıl getirebiliriz onu değerlendirdik. Ören beldemiz içerisinde, termik santrallere enerji üreten kömür ocaklarındaki kazılarda bulunan tarihi eserleri açık müze olarak şekilde hazırlanan arkeopark alanında inceleme yaptık. Milattan Önce 8 bin yıl önceye dayanan o medeniyetin mezar taşlarının yok olmaması için açık müze haline getirilmesi için çok değişik ve Türkiye’de belki başka yerde olmayacak bir arkeopark olması konusunda çalışmalarımızı yapmaya karar verdik” dedi.

Alanın müze olarak kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Çiçek, marina ve yat organize sanayi bölgesine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: “Ören’in denizi güneşi ve plajı önemlidir. Korunması konusunda tarihle, doğayla birlikte ne gerekiyorsa yaparken turizme katkı sağlayacak, açılması bir yılı dolmamış olmasına rağmen yüzde 50 kapasiteye ulaşmış marinayı gezdik. Marinanın da katma değer ve prestijini artırıcı bir yapısı var. Güvenlik birimlerimizi, jandarma karakollarımızı, sahil güvenlik komutanlıklarımızı ziyaret ederek eksikliklerini tespit ettik. Daha sonra Ören’de sadece Milas değil, Muğla değil, Türkiye’ye ekonomik katkı sağlayan termik santralin kuruluşlarıyla bir araya geldik ve brifing aldık ve yapılacak çalışmaları kararlaştırdık. Teknolojiyi getirip çevre dostu enerji üretmek istiyorlar. Ayrıca istihdam alanı özelleştirmeden sonra daraltılmamış aksine de genişletilmeye çalışılıyor. Ören’de sahilde çok önemli saydığımız yat organize sanayi bölgesiyle ilgili de çalışmaları hızlandıracağız. Bölgede bunun gelişebileceğini gördük”

Ören Ovası’nın sulanması ve karayolu çalışmalarına ilişkin de Çiçek, “Ören Ovası’nın sulanmasıyla ilgili Devlet Su İşlerinin bir çalışmasının olduğu bize söylendi. Bunun hızlanmasını sağlayacağız. En önemli şeylerden biri ulaşımdı. Karayollarının o bölgedeki çalışmalarını hızlandırması konusunda da yerinde inceleme yaptık. Muğla’ya, Milas’a, Türkiye’nin başka yerlere ulaşımın daha sağlıklı yapılması konusunda ıslah çalışmalarının zaruri olduğunu gördük. Burada zaten bir ıslah çalışması olmuş” diye konuştu.

Şehit Murat İnci İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nden söz eden Çiçek, “15 Temmuz gecesi Türkiye’nin yaşadığı badirenin bir sonucu olarak terör örgütünün elindeki okullardan birisi olan okulumuzu ziyarete geldik. Bu okullardan yetişen öğrencilerimizi şehidimizin ismini taşıyacak bir özelliğe sahip insanlar olması doğrultusunda gerekli isteklerde bulunduk. Okul binasını gezdiğimizde gördük ki gelecekte ülkemize çok yararlı öğrencilerin yetişeceğine inandık” dedi.

Çiçek, Dr. Sebahattin Akyüz Fen Lisesi ziyaretinin ardından Muğla’ya hareket etti.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.