Vali Çiçek ilk toplantısını muhtarlarla yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Özer Türk Toplantı salonunda Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan tarafından verilen hizmet içi eğitim seminerinde Menteşe ilçesi muhtarları ile bir araya geldi.Menteşe Mahalle Muhtarları için düzenlenen...

Vali Çiçek ilk toplantısını muhtarlarla yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Özer Türk Toplantı salonunda Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan tarafından verilen hizmet içi eğitim seminerinde Menteşe ilçesi muhtarları ile bir araya geldi.

Menteşe Mahalle Muhtarları için düzenlenen hizmet içi eğitimde konuşan Vali Amir Çiçek: “Sizler vatandaşlarımızın iradesini taşıyor, onları temsil ediyorsunuz. Onların temsilcisi olduğunuz için sizlere daha fazla görev ve sorumluluk düşüyor. Mahallenizi en iyi şekilde yaşanır hale getirmek, hayat standardını yükseltmek için birlikte çalıştığınız heyet arkadaşlarınıza, o mahallede çalışan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, diğer kamu görevlilerimize, Menteşe Kaymakamımıza, ilgili birim müdürlerimize hatta il müdürlerimize, Büyükşehir belediyemizin ilgili birimlerdeki yetkili arkadaşlara çok görev düşüyor. Bu görevin temelinde insan olduğunu ve bu görevin hep birlikte, samimi bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

İnsanı iyi yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile çalışılması gerektiğini söyleyen Vali Amir Çiçek: “Sorumluluğun 3 şartı vardır: Bir vicdanın sesidir. Eğer dinlediğinizde vicdanınızın sesi sizi rahatsız etmiyorsa işinizi iyi yapıyorsunuz demektir. İkincisi hedef kitle dediğimiz vatandaşın memnuniyetidir. Üçüncüsü de güçlü bir Türkiye için sorumluluğunuzda olan mahallenin mutluluğu ve huzurudur. İşte bu üçünü bir araya getirdiğimizde ve bu mantıkla çalıştığımızda her şey kolay olur. O zaman Allah’da yardımcımız olur, kulu da. Hiçbirimizin makamı boş değildir. Makamların değeri ancak makam sahiplerinin çalışması ile olur. Makam insana değer katmaz.” dedi.

Köylerde içme suyu, yol ve diğer hizmetlerde KÖYDES kapsamında iyi çalışmalar yapıldığını vurgulayan Vali Çiçek: “İnanarak işinizi doğru yapar, ayrım yapmadan çalışırsanız, birlik düşüncesi ve azimle her şey kolay olur. Bizim amacımız sorumlusu olduğumuz yerlerin  en iyi şekilde yaşanır halde olması için çalışmak. Fırsat buldukça sizleri ziyaret edip vatandaşlarımızın, mahallelerimizin durumunu yerinde göreceğiz. Kurumlarımız ve belediyemizin ilgili birimleri ile aksaklıkları beraber gidermeye çalışacağız. KÖYDES programı uygulanmaya başladığından ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin hizmet yaptığından beri kaynak ve yetki yerinde olduğu için çok iyi çalışmalar yapıldı. KÖYDES Projesi Türkiye’deki köylerimizin yüzünü değiştirdi. Çok iyi duruma getirdi. Yıllardır yapılmayan o yollar, köprüler, içme suları, kanalizasyonlar ve diğer altyapılar bu proje sayesinde yapıldı. Demokratikleşmenin daha iyiye ve güzel yerlere getirilmesi için yerellere yetkiler verildi.” diye konuştu.

“Muğla daha güzel hale gelecek”

Bütüncül bir yaklaşımla kalkınma hamlesini gerçekleştirilmesi halinde Muğla’nın daha güzel hale getirileceğini sözlerine ekleyen Vali Çiçek: “Bizim görevimiz; Muğla’nın 12 bin 889,77 km²’de yaşayan 866 bin 665 vatandaşını mutlu edebilmektedir. Görüşleri, düşünceleri, yaşadıkları yerler, ekonomik durumları, dini düşünceleri, ırkı farklı olabilir ama biz Muğla’yı bütün olarak göz önüne alıyoruz. Vatandaşlarımızı; refah seviyesini artırmış, çağdaş yönetim almış, demokratik haklarını çok iyi kullanabilen, Muğlalı olarak yaşatmak amacındayız.  Hepimizin görevi Muğla’yı en güzel hale getirmek.  Eğer verilen kaynağı, zamanı, çok iyi, verimli bir şekilde kullanırsak hiçbir eksiğimiz olmaz. Gelişmişlik seviyemizi yükseltirken bir tarafı değil hepsini aynı şekilde yükseltirsek o zaman güçlü bir Türkiye oluruz.” ifadelerini kullandı.

“Eğitime ağırlık vereceğiz”

Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: “Eğitime ağırlık vereceğiz. Bizim için eğitim çok önemli. Önceliğimiz eğitim olacak. Siz ne kadar güvenlik birimlerini güçlendirirseniz güçlendirin ne kadar ekonomik imkan verirseniz verin inanın eğitimsiz insan hiçbir şey yapamaz. Toplum güvensiz, ekonomisi zayıf, başkalarının kölesi olur. Onun için her şey eğitim diyoruz. Çocuklarımıza ilmini öğreteceğiz, dinini öğreteceğiz, kültürü yaşatacağız, değerlere önem vereceğiz. Evlatlarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Görevimiz bu.”

Muğla’nın Büyükşehir olmasından dolayı köy muhtarlarının mahalli seçimlerden sonra mahalle muhtarı olduğunu dile getiren Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ise: “Merkez ilçemiz Menteşe’ye bağlı 48 köyümüz 4 de beldemiz vardı. 30 Mart seçiminden sonra Menteşe Belediyesi ile köyler ve beldeler mahalleye dönüştürüldükten sonra 66 mahallesi olan mülki idare birimi olduk.” dedi.

Nüfus, emniyet, aile ve sosyal politikalar gibi muhtarların yakından bilmesi gereken konuların  üzerinde durmak gerektiğini vurgulayan Menteşe Kaymakamı Arslan: “Bir kısım muhtarlarımız tecrübeli ancak yeni seçilen muhtarlarımız, unutulabilen ve yanlış hatırlanabilen konuları aydınlatmak, mevzuat değişikliği gibi nedenlerden dolayı en son yaptığımız muhtarlar toplantısında istişare edip bu hizmet içi eğitimi planladık. Mevzuat ağır, kurallar kötü de olsa iyi bir uygulayıcı herhangi bir mağduriyete mahal verilmeden mevzuatı yorumlayabilir. Hakkın zamanında teslim edilmesi için uygulayıcıların etkili ve doğru çalışması gerekir. Bütün gayemiz Menteşe insanına layık olduğu şekilde hizmet edebilmektir.” diye konuştu.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.