Vali çiçek, Göç İdaresi’ni inceledi

Muğla Valisi Amir Çiçek, 18 Mayıs 2015’ten itibaren Muğla Valiliği bünyesinde, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı kalıcı binasında hizmet vermeye başlayan İl Göç İdaresi’nde incelemelerde...

Vali çiçek, Göç İdaresi’ni inceledi

Muğla Valisi Amir Çiçek, 18 Mayıs 2015’ten itibaren Muğla Valiliği bünyesinde, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı kalıcı binasında hizmet vermeye başlayan İl Göç İdaresi’nde incelemelerde bulundu.Vali Çiçek’e, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Ekrem Aylanç ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü eşlik etti.

Hizmet binasının odalarını tek tek gezen Vali Çiçek, İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulama, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama, yabancıların Türkiye'ye giriş ve Türkiye'de kalışları, Türkiye'den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütme amacıyla 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 81 İlde, 148 ilçede ve yurtdışında teşkilatlanmasını tamamlayarak hizmet vermeye başladı.

Ziyarette yaptığı açıklamada, Göç İdaresi Müdürlüğü’nün Muğla için çok önemli olduğunu belirten Vali Çiçek, Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü görevlerinin bundan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini dile getirdi.

Muğla’nın yapısı nedeniyle yabancı vatandaşların ilgi odağı olduğunu belirten Vali Çiçek, “Hem yasal yollarla ilimizde yaşamak isteyen çok sayıda yabancı vatandaşların olması hem de hiçbir zaman istemediğimiz ve devletimizin bütün imkanları ile mücadele ettiğimiz ilimiz karasularında yaşanan göçmen kaçakçılığı olaylarının yaşanması sebebiyle size çok önemli bir sorumluluk ve görev düşüyor. Çalışmalarınızda çok dikkatli ve titiz davranmanız olmazsa olmaz” diye konuştu.

Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde 1 Müdür, 9 Uzman Yardımcısı, 2 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 3 Polis Memuru ve 1 Hizmetli olmak üzere toplam 16 personelle hizmet verdiklerini söyleyen Batu ise, Orhaniye Mahallesi Papatya Sokak’ta bulunan geçtiğimiz yıllarda İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü binası olarak kullanılan binanın tadilattan geçirilerek İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.