Vali Çiçek, Fırkateynin kumandasına geçti

Muğla Valisi Amir Çiçek, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle, Muğla’nın Datça ilçesinde halkın ziyaretine açılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Gediz F 495 savaş gemisini ziyaret etti.Datça açıklarında...

Vali Çiçek, Fırkateynin kumandasına geçti

Muğla Valisi Amir Çiçek, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle, Muğla’nın Datça ilçesinde halkın ziyaretine açılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Gediz F 495 savaş gemisini ziyaret etti.

Datça açıklarında demirleyen TCG Gediz F 495 firkateyninde Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı ve TCG Gediz F 495 Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Yusuf Kocaman tarafından resmi törenle karşılanan Vali Çiçek, askerleri selamladıktan sonra komutan kamarasında gemi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çiçek’e İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan eşlik etti.

Daha sonra şehit aileleri, gaziler ve onların yakınları için düzenlenen yemeğe katılan Vali Çiçek burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünü en güzel şekilde hem anıyoruz hem kutluyoruz. Zaferimizi kutlarken, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların ruhları şad olsun. Çanakkale geçilmez diyen o zamanki ecdadımız, şehitlerimiz ve gazilerimiz bugün Çanakkale’yi geçilmez hale getirdiler. Çanakkale geçilseydi ne Türkiye’miz de bayrak dalgalanırdı ne de bağımsız olarak yaşayabilirdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyoruz.  Şehitlerimize, gazilerimize, Türkiye Cumhuriyeti’nin denizde, havada, karada birliğini, gücünü sağlayan komutanlarımıza ve büyük fedakarlık gösteren siz ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Milliyetçi olmak vatanı, bayrağı sevmek, çalışmak, Türkiye’yi güçlü hale getirmektir. Çanakkale ruhu ile yaşarsak güçlü oluruz. Gelecek neslimize bu bilinci aşılamalıyız.”

Şehit ailelerini, gazileri ve onların yakınlarını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan TCG Gediz Firkateyni’nde ağırlamaktan şeref duyduğunu söyleyen Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, “Askerler, şehitler ve onların geride bıraktığı emanetler, gaziler ve gazilerimizin emanetleri bizim için her türlü kutsal değerin daha üstünde bir vefa meselesidir” diye konuştu.

Şehit aileleri, gaziler ve onların yakınlarının TSK’nin ayrılmaz parçası olduğuna vurgu yapan Yaycı şunları söyledi:

“Biz bugüne kadar şehitlik mertebesine ulaşmak aşkıyla çocukluğundan beri yetiştirilen bir kurumun fertleriyiz. Türk milletinin bir özelliği bu. Türk Milleti, şehit olma kadar üstün bir mertebeyi hem dinimiz hem de milli değerlerimiz açısından başka bir mertebeyi kabul etmemiştir. Biz her zaman TSK olarak şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve onların yakınlarının takipçisi ve destekçisiyiz. Onlar TSK’nin ayrılmaz bir parçası. Şehit ve gazilerimizin emanetleri bizim için en kutsal emanet. Sizi görmekten büyük bir onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Datça Şube Başkanı Ferhat Ünsalan, dernek adına Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı’ya çiçek takdim etti.

Yemeğin ardından Vali Çiçek, komutan kamarasında “TCG Gediz Firkateyni Şeref Defteri”ni imzaladı.Daha sonra TCG Gediz F 495 Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Yusuf Kocaman, Vali Çiçek ve beraberindeki heyeti gemide gezdirerek geminin özelliklerini yerinde anlattı.

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.