Vali Çiçek, fidanlıkta inceleme yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, hafta sonu mesaisinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gökova orman fidanlığında incelemelerde bulundu.Vali Çiçek Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran...

Vali Çiçek, fidanlıkta inceleme yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, hafta sonu mesaisinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gökova orman fidanlığında incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran ve Fidanlık Şefi Mehtap Yiğit’ten fidanlığın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Vali Çiçek halkımızın daha yeşil ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için bu tür merkezlerin faaliyetlerinin önemli olduğunu vurguladı. İsteyen vatandaşların Pazar günleri dışında her türlü süs bitkisi ve orman ağacı ihtiyacını bu fidanlıktan karşılayabileceğini söyledi.

207 farklı türde fidanın yetiştirildiği Gökova Orman Fidanlığı’nda 2014 yılında 3 milyon fidan üretimi gerçekleştirildi.

Başta kızılçam, fıstık çamı, ardıç, kestane, acıbadem, sığla, kara servi, mavi servi, ceviz, berberi, ateş dikeni, taflan, şimşir, japon gülü gibi fidanların yetiştirildiği Gökova Orman Fidanlığı’ndan Orman Genel Müdürlüğü vasıtasıyla İzmir, Ankara, Isparta, İstanbul olmak üzere pek çok ilin orman ağacı ve süs bitkisi ihtiyacı karşılanmaktadır.

2014 yılında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman ve ağaç sevgisini aşılamak için orman haftası, yılbaşı vb. özel günlerde Muğla’da halka 75 bin fidan dağıtıldı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.