Vali Çiçek: Asıl amacımız halka hizmet

Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan’da  önce yoksul ailelerle buluşup birlikte yemek yedi ardından Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda  Muhtarlar ve Daire Amirleriyle  sorunların tartışıldığı toplantı yaptı....

Vali Çiçek: Asıl amacımız halka hizmet

Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan’da  önce yoksul ailelerle buluşup birlikte yemek yedi ardından Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda  Muhtarlar ve Daire Amirleriyle  sorunların tartışıldığı toplantı yaptı. Çiçek, yemekte; “Sizlerle olmaktan çok mutluyum bu yemek en güzel yemek olacak” derken toplantıda asıl amacın halka hizmet olduğunu vurguladı.

‘Dezavantajlı Ailelere Yönelik Sosyal Kaynaşmayı Etkinleştirme Projesi" kapsamında, Vali Amlir Çiçek’in katılımıyla, Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğe, 20 ailenin yanısıra,  Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer,  İl Jandarma Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Yatağan Garnizon Komutanı Kamil Kıspet, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Yatağan,Termik Enerji Üretim AŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İl Tarım Müdürü Nazif Ekici, Muğla Defterdarı Mustafa Yavuzözmen, Yatağan Emniyet Müdürü Ali Özher, Yatağan Müftüsü  Şahabettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Sosyal yardımlaşma Müdürü Aysel Demirtaş, diğer daire amirleri katıldı.

Vali Çiçek burada yaptığı konuşmada; “Bu gün burada sizlerle olmaktan son derece mutluyum, zenginlerle de olacağız ama sizlerle olmak başka bu yemek en güzel yemek olacak. İlgili kurumlarla yardıma muhtaç ailelere  her zaman destek   veriyoruz. Yatağan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ve Kaymakamlığımız, devamlı çocuklarınızın eğitimlerinin yanı sıra sağlığınız ve ihtiyaçlarınız durumunda, gerekli yardımı yapıyorlar. Bu beraberlik, bir bütünlük oluşturacak. Beraberlik, bütünlük ve aynı şeyleri düşünmek, birlik ve dostluğu getirir. Sadece Yatağan'da değil, tüm ilçelerde, kaymakamlarımızla daire amirlerimizle ve vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. Her zaman beraber olacağız. Bizlerle birlikte olacaksınız ki sizin sıkıntılarınız, bizim sıkıntılarımız olsun” dedi.

Muhtarların sorunlarını dinledi

Vali Çiçek yemeğin ardından, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı salonunda Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi. Buradaki toplantıya,  İl sağlık Müdürü, Büyük Şehir Belediyesinden Yol ve MUSKİ Daire Başkanları ve Yatağan’ın daire amirleri de katıldı.

İlçenin genel asayişinden jandarma ve emniyet kadar muhtarlar ve vatandaşların da sorumlu olduğun belirten Vali Çiçek, “Muğla’mız asayiş ve güvenlik açısından Türkiye’nin en sakin illerinin başında geliyor. Bu ortamın oluşmasında muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın büyük katkısı var. İlçelerimizde mahalle muhtarlarımız ile bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışıyoruz. Sorunların çözümünde yetkili olan kamu kurum müdürlerimiz de bizlerle birlikte sizlerin hizmetinde. Amacımız insanlarımızı hizmeti en iyi şekilde sunmak. Her toplantıda söylediğim kolektif çalışmaya büyük önem veriyoruz. Eğer kolektif çalışma ve ortak akılla işlerimizi yürütürsek başarılı oluruz” dedi.

"MUSKİ dışındaki birimler çalışmıyor"

Yatağan’daki mahalle muhtarları sorunlarını Vali Çiçek’e aktarırken, mahallelerde güvenlik kamerası, hırsızlık, bozuk yollar, öğrencilerin taşıma işlemleri gibi sorunları aktardılar. Büyükşehir Belediyesi’nin MUSKİ hariç hiçbir biriminin bugüne kadar mahallelere katkı vermediğini belirten muhtarlar, “Gece gündüz her zaman MUSKİ yardımımıza koşuyor. Diğer birimlerin bir çalışmasını bugüne kadar göremedik. Sorunlarımızı aktarmak için Büyükşehir Belediyesine gidip gelmekten bıktık. Bizlere sorunları sıraya koyduk, sırası geldiğinde çözülecek diyorlar. Şu ana kadar MUSKİ haricinde sorunumuzu çözen yok” dediler.

Muhtarlar, geçmişte öğrenci servisleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtirken, “Şu anda Yatağan’ın bir mahallesinden Muğla’ya taşıma yok. Bu sorunumuzu iletmemize rağmen çözüme kavuşmadı. Bunun yanında Ulaşım Daire Başkanlığı güzergâhlar konusunda yeni bir çalışma yapmalı. Yatağan’dan Kavaklıdere’ye giden Büyükşehir aracı bazı yerleşim birimlerini uğramıyor. Bu sorunların çözümü şart” dediler.

Toplantının sonunda kısa bir değerlendirme yapan Vali Çiçek; “Sorunları dinledik  takipçisi olacağız  konuşulduğu yerde kalmayacak. Ancak tarım, sulama, turizm gibi bir çok konudan bahsetmediniz  muhtarlara büyük iş düşüyor unutmayın” dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.