Vali Çiçek: 15 Temmuz doğru okunmalı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü/Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli İrade’ paneli Üniversite AKM salonunda yapıldı. Panele...

Vali Çiçek: 15 Temmuz doğru okunmalı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü/Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli İrade’ paneli Üniversite AKM salonunda yapıldı. Panele Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutan vekili Albay Erol Ürküt, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bayram Akça yaparken, Doç. Dr. Özgür Yıldız ve Doç. Dr. Mustafa Gökçe panelin konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 15 Temmuz’da demokrasi ve milli iradeyi kastetmeye çalışan bir kalkışma ile karşı karşıya kalındığını söyledi. Harmandar, “Ülkemizde demokrasinin, cumhuriyetin ve milli iradenin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu milletçe bir kez daha yaşadık. Ne mutlu ki, böyle kötü ve tarihimizin karanlık sayfalarında kötü bir yer işgal edecek olan 15 Temmuz kalkışma harekâtı Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizi yönlendirmesi ve halkımızın gayreti ile saf dışı edilmiş ve başarısız kalınmıştır. Biz milletçe egemenliğimize, bayrağımıza, vatanımıza ve milletimize düşkün bir milletiz. Tarihimize baktığımızda bu konuda milyonlarca şehit vermişiz. Bugün de şehitler vermeye devam ediyoruz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça,15 Temmuz darbe girişiminde bu ülkenin gerçek sahibi olan ve efendilik seviyesine yükselmiş olan, bu ülkenin efendi köylüleri, vatandaşları ve Anadolu halkının demokrasisine sahip çıktığını belirtti. Akça, “15 Temmuz darbe girişimine bizzat tanık olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızı Marmaris’ten İstanbul’a uğurlayan, o gün Türkiye Cumhuriyet’ini temsil eden devletimiz ve milletimiz adına Muğla’da Muğlalılar adına devlet büyüğümüzü İstanbul’a uğurlayan ve milli irade adına ölümü göze alan Sayın Valimiz aramızda ve kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Türkiye’ye Muğla’dan seslendiğini aktaran ve o anların canlı şahidi olduğunu belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, “15 Temmuz 2016 çok geçmiş bir zaman değil. Fakat hala bu işin ciddiyetini kavrayamayanlar ve kurgu olarak görenler var. Bir gün önce sosyal medyada birileri sanki Cumhurbaşkanımız İstanbul’a Marmaris’ten mi geldi sorusunu soruyor. Daha işin ehemmiyetinde değil. Sanki Cumhurbaşkanımız Marmaris’ten İstanbul’a gitmemi, biri kurgu imiş gibi yazılıyor. Kabahat onun değil, bilgiyi alamaması kabahat. Bilgi kaynaklarının sağlıklı olmaması kabahat. Bilgi kirliliğine, doğru yerden doğru bilgi almadığınız müddetçe, 15 Temmuz’a yaşayanlardan doğru bilgi almadığınız müddetçe tarihe yanlış yansır. Tarih doğru anlatılırsa, doğru bir şekilde okunursa ve doğru bir şekilde yorumlanırsa o zaman tarih topluma örnek olur ders verir” dedi.

Kendisini kahraman olarak addetmediğini belirten Vali Çiçek, “O anda bize ne görev verildiyse ve o görev o anda yapıldıysa görev odur. O geceyi hatırladıkça hala içimden ağlamak geliyor. Nedeni de o geceyi hala içimizde bilmeyen bir kişi bile varsa ben ona ağlarım. 15 Temmuz gecesi vatandaşımızın evlerinde asker diye gördüğü, asker kılıklı ihanet çetelerinin amacı kendilerine göre darbe yapıp, Türkiye’nin yönetimini ele geçirmek değil, Türkiye’yi parçalatmak ve birilerine servis etmekti. O ihanet çetesinin bir bölümü planı uygulamak için Marmaris’e de geldiler. Devletimizin ve Türkiye Cumhuriyet’imizin başı, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ı kaçırmak ve öldürmek için geldiler. Onların amacı Cumhurbaşkanımızı öldürmek yok etmenin yanında Türkiye Cumhuriyet’i ini de yok etmekti. Burada Cumhurbaşkanımızı koruma görevi bize düştüğü için ve Türkiye Cumhuriyet’ini korumak, gerekiyorsa ölmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Panel sonrası vali amir çiçek ve rektör Mansur Harmandar panelistlere teşekkür belgesi verirken, AKM önünde 15 Temmuz Darbe Şehitleri için aşure dağıtımı yapıldı. Vali amir Çiçek ve Rektör katılımcılara elleri ile aşure dağıttı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.