Vakıf Yemeği geleneği sürüyor

Bozüyük Mahallesinde geleneksel hale getirilen Vakıf Yemeği’nin bu yıl 6’ıncısı düzenlendi. Yemeğe binlerce vatandaş katıldı.Yatağan'ın Bozüyük Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Vakıf Hayır Yemeği’nin bu...

Vakıf Yemeği geleneği sürüyor

Bozüyük Mahallesinde geleneksel hale getirilen Vakıf Yemeği’nin bu yıl 6’ıncısı düzenlendi. Yemeğe binlerce vatandaş katıldı.

Yatağan'ın Bozüyük Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Vakıf Hayır Yemeği’nin bu yıl altıncısı düzenlendi. Vakıf hayır yemeği geleneğini Bozüyük Mahallesi’nin belediye statüsünü kaybetmeden önceki son belediye başkanı Yaşar Gencel başlatmıştı.

Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesi’nde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Vakıf Hayır Yemeği'nde konuklara yöresel yemekler ikram edildi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden önce Yatağan’a bağlı bir belde olan Bozüyük’te, dönemin Belde Belediye Başkanı Yaşar Gencel tarafından başlatılan Vakıf Hayır Yemeği geleneği, 30 Mart’tan sonra mahalle olan Bozüyük’te Yatağan Belediyesi tarafından devam ettiriliyor.

Belde hüviyetini kaybettikten sonra beldeye ait 760 dönümlük vakıf arazisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi’ne devredildi. Vakıf arazisinden elde edilen gelirin bir kısmı ile de altı yıldır Vakıf Hayır Yemeği düzenleniyor.

Bozüyük Mahallesi’nde düzenlenen yemeğe, Yatağan Kaymakam Vekili Veli Biçer, CHP Muğla eski Milletvekili Fevzi Topuz, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kamil Kıspet, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Bozüyük’ün belde olduğu dönemde, Vakıf Hayır Yemeği geleneğini başlatan dönemin Belde Belediye Başkanı ve aynı zamanda mevcut Yatağan Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Gencel, altı yıl önce başlattıkları etkinliğin, Bozüyük’ün belde hüviyetini kaybetmesinin ardından devam ettirilmesi için Yatağan Belediye Meclisi’ne teklifte bulunduğunu ve teklifin kabul edilmesiyle birlikte yemeğin bu yıl altıncısının düzenlendiğini söyledi. Gencel, “Beldemizde 760 dönüm vakıf arazisi var. Bu arazilerden elde ettiğimiz gelirin bir bölümü ile altı yıldır hayır yemeği veriyoruz. Yılda bir kere Bozüyük Mahallesi’nde iki camide Yasin-i Şerif okutuyoruz. Elde edilen gelirin bir kısmını da hayır işlerine ayırdık. 3 bin kişilik bir hayır yemeği hazırladık” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.