Uysal: Fethiye’den Türkiye’ye mesaj verildi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulundu. Fethiye’de bir halk hareketinin oluştuğunu belirterek, Fethiye’nin 30 Mart Yerel Seçimlerinde Türkiye’ye bir mesaj verildiğini...

Uysal: Fethiye’den Türkiye’ye mesaj verildi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulundu. Fethiye’de bir halk hareketinin oluştuğunu belirterek, Fethiye’nin 30 Mart Yerel Seçimlerinde Türkiye’ye bir mesaj verildiğini söyleyen DP Lideri Gültekin Uysal, “Fethiye’de yapılan bu tavrı Türkiye’de görmesi gerekenlerin gördüğü düşüncesindeyim” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Başkan Behçet Saatcı’ya gerçekleştirdiği ziyarete Genel Merkez yöneticileri İl Başkanı Zekayi Alper ve İlçe Başkanı Osman Buğdaycı’da katıldı.

Saatcı, “Hizmetimiz sürecek”

DP Lideri Uysal’ın Fethiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Hep beraber bir mücadele içerisine girdik. Saygıdeğer Fethiyeliler başımızı öne eğdirmedi. Bu anlamda 35 bin Saygıdeğer Fethiyeliye çok teşekkür ediyorum. Benim ifademle her gün ayaklarını yıkasak, hakkını ödemeyeceğimiz, Babadağ ve Mendos gibi dimdik ayakta duran arkadaşlarımız oldu. Tabi bu süreç içerisinde dost dediğimiz arkadaşlarımızdan çok vefasızlıklarda gördük. Siyaset ne yazık ki vefasızlıkların çok farklı yaşandığı bir çabadır. Önemli olan sonuca gitmekti. Sayın Genel Başkanımla Ekim, Kasım ayı içerisinde başlamış olan birlikteliğimiz 4-5 ay gibi bir süre içerisinde 30 Mart’ta zaferle sonuçlanması da Allah var bizim içinde ayrı bir keyif oldu. Bu anlamda ilk tanıştığımız günden itibaren bugüne kadar bize vermiş olduğu desteklerden dolayı Sayın Genel Başkanıma teşekkür ediyorum. Yanılmıyorsam Genel Başkanımın Fethiye’ye bu 4. Gelişi oldu. Bu da bize vermiş olduğu değerin göstergesidir. İnşallah Fethiye’de yakılan bu çoban ateşi ülkemizde yeni bir oluşuma, yeni bir lidere gebe olan siyaset kurumunun bir çıkış noktası olur. Hem il başkanıma hem ilçe başkanıma hem de bize kucak açan, yeni geldiğimiz de bize misafir gibi değil de, ev sahibi gibi karşılayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şimdi mahcup olmama sırası bizdedir. Coğrafyamız genişledi, imkanlarımız kısıtlandı, gelirlerimiz kesildi. Ama buna rağmen Rahmetli Türkeş’in bir cümlesi var. Cephedeki komutanla konuşuyor; ‘Sağ cephe yıkıldı. Sol cephe yıkıldı. Merkez kuvvetler dağıldı. Biz hücuma geçiyoruz’ diye. Bizimkisi de aynen böyle olacak. Sayın Genel Başkanımı ilçemde görmekten ve bizi ziyaret etmesinden dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

“Fethiye’nin tavrını görmesi gerekenler gördü”

Fethiye’de bir çoban ateşinin yakıldığına dikkat çeken Genel Başkan Gültekin Uysal ise, “Türkiye için bir turnusol testine dönüşmüş bir seçim atlattık. Bu seçimi kenara bırakıp, Fethiye özelinde baktığımızda hakikaten bir onur mücadelesine dönüşmüş, şahsi önceliğimizden çok memleketin önceliğine dönüşmüş bir mücadelenin sonuca ulaşmasından dolayı başta Sayın Başkanımız Behçet Saatcı olmak üzere ve Fethiye halkına mutluluğumuzu ifade etmek isterim.  Başkanımda ifade etti bu dördüncü gelişimiz. Fethiye’de yapılan bu tavrı Türkiye’de görmesi gerekenlerin gördüğü düşüncesindeyim. 30 Mart seçimleri halk hareketine dönüşmüş bir yerel seçim havasından çıkmış bir referandum haline gelmiştir. Başkanımı ifadesiyle Fethiye’de bir çoban ateşi yakıldı. Bunu yayabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Tabutlar gelmiyor diye bir bölgeyi teslim ederseniz…”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çözüm sürecini de eleştiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bugün analar ağlamıyor, tabutlar gelmiyor diye bir bölgeyi teslim ederseniz, tabutlar gelmez. Bugün Kafkastan da tabutlar gelmiyor, Kırım’dan da gelmiyor. Ama oraları bir imparatorların bakiyesi olarak başkalarına terk ettik. Bu mantık ile gidersek tabutlar gelmez” dedi.

Toplumun CHP ve MHP’den beklentisi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili, “Şu ana kadar hem Milliyetçi Hareket Partisi hem de Cumhuriyet Halk Partisi toplumda zirveye çıkmış birisi beklentisini karşılama noktasında kendilerini mecbur hissediyor. Biz de siyasi rekabet içerisinde bir anlam yüklemeden, Türkiye'nin ortak geleceğini oluşturabilmek adına bir tercih ortaya koymaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini Türkiye'nin iyi yönetmesi gerektiğini dile getiren Uysal, adaylık konusunda Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni ziyaret ederek görüşlerini paylaştıklarını anlattı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Uysal, şöyle konuştu: “Pazartesi günü de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına bir ziyaretimiz olacak. Orada da bu fikirleri açık yüreklilikle ifade edeceğiz. Bu süreci iktidar, kendisi ve kendisinin dışındaki partilerin rekabetine indirgeyerek Türkiye'nin önüne siyasetsizliği bir alternatif olarak dayatıyor. İnsanlar bir karara zorlanıyor. Biz de bu konudaki görüşlerimizi Meclis'te temsilcisi bulunan ve bulunmayan partilerle görüşerek anlatıyoruz”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.