Uyku Bozukluğu Laboratuvarı açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesin bünyesinde hizmete giren Uyku Bozukluğu Laboratuvarı’nın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Uyku Bozukluğu...

Uyku Bozukluğu Laboratuvarı açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesin bünyesinde hizmete giren Uyku Bozukluğu Laboratuvarı’nın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Uyku Bozukluğu Laboratuvarı, Tıbbi Genetik ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı”nın  açılışını yaptı.

Açılışa Vali Güvençer’in yanı sıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Yusuf Ziya Erdil, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Uyku Polikliniği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, daire müdürleri, doktorlar ve hastane personeli katıldı.

Her insanın uykuyla bilimsel olarak ilgilenmese de tabiatı gereği uykuya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Vali Güvençer: “Millet olarak daha az uyumak, daha çok uyanık kalmak zorundayız. Büyük rüyalarımızı, ideallerimizi gerçekleştirmek için de iyi uyumalıyız. Büyük rüyaların gerçekleşmesi için de ilk şart uyanmaktır. Burada olmamın sebebi İl Sağlık Müdürlüğünün başarısına verdiğim önemdir. Uyku Polikliniği Türkiye’de pek çok hastanede mevcut olmayan bir bölümdür. Bu sebeple İl Sağlık Müdürlüğü teşkilatını ayrıntı sayılabilecek bir hususta farkındalık oluşturduğu için tebrik ediyorum. Bu başarı en ikna edici, en mutluluk verici, en net cevaptır. İl Sağlık Müdürlüğünün çalışmalarında gösterdiği bu titizliği, bu heyecanı, bu gayreti önemsiyorum. Fiziki anlamda ne kadar iyi durumda olursa olsun, teknoloji anlamında ne kadar gelişirse gelişsin insanlara hizmet etme gayretini ve heyecanını kaybetmişseniz bu koşulların hiç anlamı yoktur.”  ifadelerini kullandı.

Açılışta Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu ve Uyku Polikliniği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz da uyku polikliniği ile ilgili bilgi verdiler.

Vali Güvençer açılışın ardından Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzleme Merkezi’ni gezerek bilgi aldı.

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.