Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi

Ortaca Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 30 kursiyerlere sertifikaları verildi.Yapılan sertifika törenine Belediye Başkanı Hasan Karaçelik,...

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi

Ortaca Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 30 kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yapılan sertifika törenine Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim kurulu Üyelerinden Kamil Akçabel, Fatih Dağdelen, KOSGEB İl Müdürü Uygar Köse, Müdür Yardımcısı Burak Bilgin ve Uygulamalı 1. Dönem Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerler yer aldı.

Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Değerli kursiyerler, bu gün burada Ortaca Belediyesi, KOSGEB ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile açılan girişimcilik kursunun ilk etabının sertifikalarını vermek için toplanmış bulunuyoruz. KOSGEP nedir? Sizlere faydası nedir? KOSGEB Müdürü ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı izah edeceklerdir. Ben Ortaca Belediyesi olarak 2009’dan buyana sosyal belediyecilik anlayışı gereği; Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞ-Kur’la ve Halk Eğitim’le ciddi işbirlikleri yaparak, bine yakın vatandaşımıza çok değişik alanlarda eğitim verdik; onlar belgelerini aldılar.”dedi.

Sertifika töreninde konuşma yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ise; “Artık her şeyi devletten beklemek bir devlet dairesine gireyim hayatım kurtulsun demek dönemin sonuna gelindi diye düşünebiliriz. Bundan sonraki süreçte devlet, bu tür desteklerle girişimcilik ile yola çıkmaya sağlayacak, sonrada hepimiz kendi işimizi kurup, başarılı olmaya hem kendi ekonomimizi, hem de ailemizin ekonomisini ve ülkemiz ekonomisini belirli bir düzeye çıkartmaya çalışmak zorundayız. Bu konuda girişimcilik kursu bitirip, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz; KOSGEB’in vermiş olduğu 30 bin liralık iş kurma sermayesi artı sıfır faizli iki yıl ödemesiz 70 bin TL. Kredi sayesinde orta ölçekli bir iş yerinin hayata geçirme olağanına sahiptir. Bu konuda oda olarak başından beri belediye başkanımızın dediği gibi, kurumlar ile ortaklaşa çalışmayı hedefledik. KOSGEB Müdürü de bize bu konuda destek oluyor. Şu anda meslek edinme projesi çalışmalarına başladık. Biz girişimcilik kurslarını vermeye başladığımızda inanın ki 10 kişiyi bir araya zor getirebiliyorduk. İnsanlar kursa gelmek istemiyordu. Şimdi sevinerek görüyoruz ki; kursun birisini tamamlamadan ikinci kursa açmak için çok önemli adımlar atıldı. Birinci kursun sertifikasını bu gün verdik. 2 Mayıs’ta da ikinci kursumuz başlayacaktır. Muğla’da bayanlara yönelik girişimcilik kursuda açma çalışmalarını başlattık. Artık insanlar aldıkları sertifikaları ile başlangıç sermayelerinin farkını vardılar. Ben kursumuza bitiren kursiyerlerimizi tebrik ediyor, girişimciliklerinden dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.

KOSGEB Müdürü Uygar Köse ise konuşmasında; KOSGEB olarak kursa bitiren girişimçi eğitimini bitiren kursiyerlerimizin her zaman arkasındayız. Onlara her türlü desteği vermeye hazırız diye kursiyerlere güven verdi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.