Üstündağ’dan, Kanun teklifi

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, öğretmenlerin ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.CHP Muğla...

Üstündağ’dan, Kanun teklifi

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, öğretmenlerin ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.

CHP Muğla Milletvekili  Akın Üstündağ, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanunda değişiklik yapılması istemi ile halen  3000 olan ek gösterge rakamının 3600’e çıkarılması teklifini Meclis gündemine taşıdı.

Üstündağ, kanun teklifinin gerekçesinde;  ülkemizin ve çağımızın en önemli kamusal mesleklerinden biri olan öğretmenliğin, toplum hayatının ve sosyal yaşamın başından beri tasarlayıcısı ve yön vericisi konumunda olduğunu, bu nedenle öğretmenlerin gelişmekte olan ülkemizin bütün sorunlarını ve yükünü en yakından hisseden meslek grubu olarak toplumda hak ettiği yeri almayı beklediklerini belirtirken, değişen dünya ve insanla birlikte, öğretmenlik anlayışı ve sorunları da değişmekte olduğunu, kamu görevi yapan meslek grupları içerisinde öğretmenlerin; ekonomik, sosyal, kültürel ve sosyal güvence bakımından mutlak desteklenmesi gereken en önemli meslek grubu olduğunu da vurguladı.

Ülke dinamiklerini doğrudan etkileyen eğitim sisteminin temel taşı olan öğretmenlerin, günümüzde ekonomik ve sosyal problemlerle boğuşmakta olduğunu, yaşadıkları ekonomik ve sosyal problemler yüzünden, asli görevleri olan eğitim ve öğretimden adeta koparılmaya çalışıldığına dikkat çeken Üstündağ; “ Bu noktada biz siyaset üretenlere düşen görevin, toplum hayatımıza yön veren bu vefakâr ve cefakâr meslek disiplinini daha rahat yaşam koşullarına kavuşturmak ve onların asli görevleri olan eğitim ve öğretim faaliyetine gereken ilgiyi gösterebilecekleri ortamı yaratmak olmalıdır. “dedi.

CHP Muğla Milletvekili  Akın Üstündağ, kanun teklifi gerekçesinin son bölümündeki değerlendirmesinde de “Öyle ki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan öğretmenlerimiz, bir zamanlar öğretmeni oldukları Doktor, Hakim, Savcı, Avukat, Genel Müdür, Asker, Mühendis vb. meslek gruplarına ait öğrencilerine tanınan 3600 ek gösterge hakkından mahrum bırakılmakta ve toplumdaki hak ettiği saygın yerden uzak tutulmaya çalışılmaktadır. İşte tüm bu sebeplerle hazırlamış olduğum kanun teklifimiz ile “öğretmenlerimizin 3000 olan ek göstergelerini 3600'e çekerek” sorunlarını bir nebze de olsa hafifletmek ve eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktayız.” dedi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.