Üstündağ’dan Başbakana SİT soruları

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla’da büyük tartışmalara neden olan SİT konusunu meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.“Çevre ve Şehircilik...

Üstündağ’dan Başbakana SİT soruları

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla’da büyük tartışmalara neden olan SİT konusunu meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 2015 Ocak ayında başlattığını ilan ettiği Türkiye’deki “Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” kapsamında, Türkiye’deki bin 273 kayıtlı doğal sit alanının yeniden belirlenmesi projesi kapsamında yapılan çalışmalarda aslında bu sayının 2 bin 134 tane olduğu ve bu SİT bölgelerine ilişkin olarak da 49 bin 110 muhatabının olduğu daha önce açıklanmıştı. Bu projenin Muğla İli sınırları içerisindeki SİT alanlarına yönelik olarak da “Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” yürütülmüş ve Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan çalışmayla ilgili görüş istenmiştir. Muğla’da başta Belediyeler ile birçok sivil toplum örgütlerinin ve çevre örgütlerinin tepkisini çeken bu çalışmanın iptal edildiğine dair açıklamalar Kamuoyuna çeşitli kaynaklarca yapılmaktadır.” Diyen Üstündağ, Başbakan Yıldırım’dan şu sorulara cevap istedi:

-Türkiye’nin en fazla doğal sit alanının bulunduğu Muğla’da, Bakanlığınız yetkilileri tarafından açıklanan “Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” ni gerçekleştiren grubun yapmış olduğu çalışmalarda gelinen aşama nedir?

-“Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” iptal edilmiş midir? Bu kapsamda Ülke çapında iptal edilen başka proje var mıdır?

-Eğer iptal edilmediyse, hiçbir sivil toplum örgütü ve yöre halkı ile istişare edilmeden hazırlanan bu çalışmanın devam etmesi halinde, Muğla’yı ve Türkiye Genelinde tarım alanlarını, köyleri, koyları, sulak alanları, ormanları , özetle tüm doğal yaşam alanlarını tehdit eden bu projenin iptali düşünülmekte midir?

-Söz konusu proje iptal edilmediyse yapılan çalışma ile ilgili Belediyelerin Bakanlığa ilettiği itiraz noktaları değerlendirmeye alınmış mıdır veya alınacak mıdır?

-Mezkur çalışma iptal edildiyse kamuoyuyla neden paylaşılmıyor?

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.