Üstündağ, OGS cezalarını sordu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, son dönemlerde köprüleri hiç kullanmamalarına rağmen kendilerine OGS cezaları gelen sürücülerin ve araç sahiplerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.“Son günlerde HGS olarak...

Üstündağ, OGS cezalarını sordu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, son dönemlerde köprüleri hiç kullanmamalarına rağmen kendilerine OGS cezaları gelen sürücülerin ve araç sahiplerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

“Son günlerde HGS olarak adlandırılan Köprü ve Otoyol geçişlerinde kullanılan Hızlı Geçiş Sisteminde önemli hatalar meydana gelmekte ve bu hatalar nedeni ile vatandaşlarımıza yüklü ceza tutanakları gönderilmektedir.

Öyle ki bu cezalarda; minibüslere TIR cezası, traktörlere otoyol ve köprü geçiş cezası, OGS’den geçen vatandaşlara ise HGS ihlali tutanakları gönderilmektedir.

Bunun en son örneği ise Muğla İli, Yatağan İlçesi Şeref Mahallesinde yaşayan İsa UYAR adlı vatandaşımıza gelen ve İstanbul’daki HGS’yi 5 kez ihlal ettiği gerekçesi ile gelen ceza tutanağıdır. Hayatı boyunca İstanbul’a gitmemiş ceza tutanağına esas Traktörü ile tarlası dışında Yatağan’dan başka bir yere gitmemiş ve mevcut aracı ile otoyol’da seyehat etmesi de yasak olan bir şahsın bu şekilde cezalandırılması sistemin güvenirliliği konusunda ciddi şüpheler uyandırmaktadır.” Diyen Üstündağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım’dan şu sorulara cevap istedi:

-Hızlı Geçiş Sistemi dolayısı ile son günlerde mağduriyeti artan vatandaşlarımızın bu sorununun çözümü yönünde herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

-HGS Sisteminin faaliyete geçmesinden bu tarafa hatalı olduğu tespit edilerek iptal edilen HGS Tutanağı sayısı nedir?

-HGS Sisteminin yanlış olarak belirlediği ve bu tespit neticesinde Mahkemeler tarafından iptal edilen Tutanak sayısı nedir?

-Mahkemelerce yanlış olduğu tespit edilen HGS Tutanakları dolayısı ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından mağdurlara ve Avukatlarına ödenen vekalet ücreti ve mahkeme masraflarının toplam miktarı nedir?

 -Muğla İli, Yatağan İlçesi Şeref Mahallesinde ikamet eden ve şahsın 48 YC 506 plaka sayılı Traktörü için düzenlenen Karayolları Akıncı Yol Bakım İşletme Şefliği HGS A.K.M Başmühendisliği Akıncı-Kazan/ ANKARA 89114049/170.09-582528 sayı ve 10.11.2015 tarihli tutanak hakkında tarafınızca yapılacak işlem nedir?

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.