Üstündağ: Halktan açık senet isteniyor

Referandum’a sayılı günler kala CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, ilçe ilçe dolaşıyor, vatandaşlara Anayasa değişikliğinin getirdiği tehlikeleri tek tek anlatıyor.Üstündağ, en son Milas, Dalaman, Ortaca ve Menteşe’de...

Üstündağ: Halktan açık senet isteniyor

Referandum’a sayılı günler kala CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, ilçe ilçe dolaşıyor, vatandaşlara Anayasa değişikliğinin getirdiği tehlikeleri tek tek anlatıyor.

Üstündağ, en son Milas, Dalaman, Ortaca ve Menteşe’de seçim çalışmalarına devam etti. Bu seçimin bir parti seçiminin olmadığını vurgulayan Üstündağ; “ Bu seçim geriye dönüşü olmayan bir yol ayrımı. Eğer “Evet” çıkarsa Cumhuriyetten ve Demokrasiden uzaklaşılacak. Bu yetkileri eline alan tek adamların saltanatları yüzyıllar süren hegemonyasının başlangıcı olacak. “ dedi.

“16 Nisan ‘da halktan açık senet istendiğini söyleyen Üstündağ; “ Kimin eline geçeceği belli olmayan bir senet. Miktarı belli değil, vadesi belli değil. Bu kadar yetkiyi başa geçen herkes sonuna kadar kullanır. Bu senedi de hiç merak etmeyin, alacağı maksimum miktarı yazar, bir an önce işleme koymak ister. Cevaplamamız gereken soru şu. Bu açık senedi verelim mi? Vermeyelim mi? Biz vermeyelim diyoruz. Onlar güvenin açık senedi verin diyorlar. Seçim sizin.”dedi.

“Tek kişi her zaman kandırılabilir”

Tek kişilik yönetimlerde o kişinin her zaman kandırılabileceğine dikkat çeken Üstündağ; “Mustafa Kemal Atatürk, Başkanlık sistemini reddetmiştir. Çünkü kendisi tek adamın ülkeyi nasıl yabancılara teslim ettiğini iyi biliyordu. Kendisi ve arkadaşları düşmana karşı savaşırken, yabancıların esiri olmuş Padişahın uygulamaları ile de savaşıyordu. Atatürk, bir tek kişinin ele geçirilmesiyle ülkenin nasıl işgal edildiğini ve ne acılar yaşandığını en iyi bilen insandır. Onun için tek bir adamın zaaflarından, korkularından yararlanmak dış güçler için daha kolaydır. Mesele Rıza ZARRAF Amerika’da tutuklu olmasaydı, bu Anayasa teklifi önümüze gelmezdi. Zarraf üzerinden Türkiye’ye rejim enjekte edilmeye çalışılıyor. Bu oyunu bozabilecek fikri ve karakter yapısına sahip olduğumuzu, Türk halkının Demokrasiye ve Egemenliğine sahip çıkacağına inanıyorum. Referandumdan “Evet” çıkarsa halk kaybedecek, bir daha böyle bir şansı da bulamaz. Bu topraklarda diktatörlük, saltanat bunca yıldan sonra geri gelemez. “diye konuştu.

“Sandıklar namusumudur”

Seçimlerde sandık hileleri yapılabileceğini iddia eden Üstündağ şunları söyledi: Halkımızın hayır diyeceğinden eminiz. Kimse merak etmesin sandıklar sahipsiz değil, her vatandaşımız gönül rahatlığıyla oy kulansın. Oy hırsızlarına fırsat vermeyeceğiz. Buna kim tevessül ederse karşısında bizi bulur. Önemli olan sandığa gitme oranının yüksek olması. Şimdiye kadar sandığa gitmeyen vatandaşlarımız, bu sefer gitsinler. Bir oyla Cumhuriyetine, Demokrasiye, egemenliğine, iradene sahip çıksınlar. Bu sefer de gitmeyeceklerse ne zaman gidecekler. Bir Çılgın çıkmış senin iradene zincir vurmak istiyor. İstiklal Marşımızda bu nedenle bir mısra var. Ne diyor. “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım” diyor. Milli irademize sahip çıkma zamanı 16 Nisan’dır. Bu seçimde kazanan Millet olsun, Türkiye olsun.”

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.