Üstündağ: Halk evet tezgahını bozacak

16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin çalışmaları kapsamında CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla’da ilçeleri ve köyleri tek tek dolaşıyor. Şimdiye kadar 8 ilçeyi dolaştığını ifade eden Üstündağ, Anayasa...

Üstündağ: Halk evet tezgahını bozacak

16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin çalışmaları kapsamında CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla’da ilçeleri ve köyleri tek tek dolaşıyor. Şimdiye kadar 8 ilçeyi dolaştığını ifade eden Üstündağ, Anayasa değişikliğinin neler getireceğini ve götüreceğini vatandaşlara anlatıyor.

Aynı zamanda Anayasa Komisyonu üyesi olan Akın Üstündağ, Anayasa ve Anayasadaki kapsamlı değişikliklerin toplumsal uzlaşmayla yapılması gerektiğini vurgulurken, Olağanüstü halde Anayasa değişikliği yapmanın da kasıtlı olduğunu ileri sürüyor.

Akın Üstündağ, Seydikemer’de Ortaköy ve Ören mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek referandumun bir parti seçimi olmadığını, ülkenin ve gelecek nesillerin geleceğinin belirlendiği çok önemli ve ciddi bir seçimin olduğunu belirtti. Bu değişikliği ülkemizin tek adamla yönetilmesini sağlamaya çalışan yurt dışı güçlerin de istediğini belirterek geçmişten örnekler verdi.

Üstündağ; “Çanakkale savaşlarında ecdadımız yedi düvele karşı savaşarak 250 binin üstünde şehit vererek Çanakkale’yi geçirtmemiş, ama padişahın İngilizlerle anlaşması sonucu tek bir kurşun atmadan İngilizler İstanbul’u işgal etmişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün rütbesini söken yine bu tek adamdır, Kurtuluş Savaşında Yunanlılarla savaşırken cephe gerisine İngiliz uçaklarıyla Yunanlılarla savaşmanın dinden çıkaracağına dair fermanları imzalayan da yine bu tek adamdır. Yabancılar bu referandum geçsin diye ellerini ovuşturuyorlar. Tek adamın zaaflarını yakalamak daha işlerine gelir. Ama kimse endişelenmesin halk bu tezgahı bozacak. “ dedi.

“Bölünme ve eyalete halkımız geçit vermeyecek”

Hayır oylarının beklenenden daha fazla olacağını ifade eden Üstündağ, Fethiye’de İlçe başkanı Ali Özgür Kullukçu ve yöneticilerle birlikte Sahil koru, İncirköy, Nif ve Yeşilüzümlü’de köy halkıyla bir araya geldi.

Köylülerin Anayasa değişikliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Üstündağ, oylayacakları Anayasa değişikliğinin ülkeyi böleceğini, eyalet kurma yetkisinin cumhurbaşkanlığı kararnamesi ele bir tek kişiye verildiğini söyledi.

Üstündağ şöyle konuştu: “Aslında bu Anayasa değişikliği 21 madde olarak gelmişti. Kaldırılan üç maddeden ikisi bu konuyla ilgiliydi. Teklifin eski 14.maddesinde Anayasanın 123. Maddesinde Kamu tüzel kişiliğinin kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulabileceği ve üst düzey kamu görevlilerinin atanmalarının Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenleneceği hususu vardı. Bu madde tekliften çıkarıldı ve 16. Maddedeki toplamda 61 madde değişikliği içine gizlendi. Aynı düzenleme 16. Maddede (B) bendi içine alınarak gözden kaçırılmaya çalışılmıştır. Bu bir tuzaktır ve bu teklifin geçmesi halinde ülke bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.”

“Halkımızı kandıramayacaklar”

Üstündağ şunları ekledi: “Bize Televizyonları ve basını kapatsalar da tüm milletvekillerimiz ve örgütlerimizle vatandaşın ayağına giderek birebir bilgilendirmeleri yapıyoruz. Diğer partilerden de çok başarılı çalışmalar yapıldığını gözlemliyoruz. “Hayır” kampanyası doğal olarak bütünleşti adeta vatanseverlerin ortak sesi haline geldi. Bu çok kıymetli bir kazanım, birileri ülkeyi bölüp ayrıştırmak isterken bizler bütünleşmeyi, birlik ve ortak yaşamı ön plana çıkarıyoruz. Bu ülkede halk istediği zaman her türlü baskıyı ve zulmü bir çırpıda söküp atmıştır. Görünen o ki vatandaşı oldukça kızdırmışlar. Halkı bu kadar zorlamak kimsenin haddi değil ve sabır sınırı aşmış görünüyor. Kandile asker bile çıkarsalar fayda etmez. Halkın artık bu oyunlara karnı tok.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.