Üstündağ, Bodrum Hastanesini sordu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplandırılması istemi ile Bodrum Devlet Hastanesi ile ilgili olarak Meclis’e soru önergesi verdi.“Muğla İli Bodrum İlçesinde mevcut Bodrum Devlet...

Üstündağ, Bodrum Hastanesini sordu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplandırılması istemi ile Bodrum Devlet Hastanesi ile ilgili olarak Meclis’e soru önergesi verdi.

“Muğla İli Bodrum İlçesinde mevcut Bodrum Devlet Hastanesi ihtiyaca cevap verememektedir. Bodrum gibi dünyaca ünlü turizm yöresinde modern ve yatak sayısı yeterli bir hastane olmaması büyük bir eksikliktir. Bodrum’un yerleşik nüfusu da her geçen yıl daha da artmaktadır. Nüfus artış hızı artarak devam etmektedir. Hal böyle olmasına rağmen Devlet Hastanesi ihtiyacı artarak devam etmesine rağmen yeni Devlet Hastanesi yapımına hala başlanmamıştır. Basında yer alan bilgilere göre 1 Şubat 2016 tarihinde yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapıldığı konusu yer almıştır. Ancak şimdiye kadar hastane yapımı ile ilgili herhangi bir işe başlama yapılmamıştır.” Diyen Üstündağ, Bakan Akdağ’dan şu sorulara cevap istedi:

-Bodrum yeni Devlet Hastanesinin İhalesi yapılmasına rağmen işe başlama niçin yapılmıyor? Yapılan ihalenin iptal edildiği doğru mudur? İhale iptal edildiyse nedeni nedir?

-İhale iptal edildiyse Bodrum Devlet Hastanesi için yeni bir ihale hazırlığı var mıdır? İhale tarihi belli midir?

-Yapılması planlanan hastane kaç yataklıdır? Bu hastane hem donanım olarak hem de yatak sayısı olarak Bodrum’un ihtiyacını karşılayacak nitelikte midir? Yapılması planlanan hastanenin Bodrum’un kaç yıllık ihtiyacını karşılaması öngörülmektedir.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.