Üstündağ, Bafa yolunu sordu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Meclise bir soru önergesi vererek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, yapımı devam eden Söke-Bodrum Karayolunun Bafa bölümünü sordu.“Söke-Bodrum karayolunun ...

Üstündağ, Bafa yolunu sordu

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Meclise bir soru önergesi vererek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, yapımı devam eden Söke-Bodrum Karayolunun Bafa bölümünü sordu.

“Söke-Bodrum karayolunun  Muğla ili Milas ilçesi Bafa kısmında  yol yapım çalışmaları büyük bir trajediye dönüşmüş durumdadır. Yol yapım çalışmaları bir yandan devam ederken kavşak ve kaldırım düzenlemesi yapılmamış olmasından dolayı birçok vatandaşımız yaşamını yitirmektedir. İzmir-Bodrum karayolu üzerinde olması araçların hızlı bir şekilde bu bölgeden geçmesi nedeniyle de bu haliyle yol büyük bir tehlike arzetmektedir. Kazaların yoğunluğu ve ilgililerin duyarsızlığı Bafa halkını çileden çıkarmış ve 13.08.2016 tarihinde yaklaşık 3 saat yolu trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalışmışlardır. Bu eylem verilen sözlü taahhütlerle sona erdirilmiş olsa da vatandaşın duyarlılığı zorlama noktasına gelmiş ve birçok olumsuz gelişmeye açık olarak bu sorun yaşanmaya devam etmektedir.” Şeklinde değerlendirmede bulunun Üstündağ, Bakan Arslan’dan şu sorulara cevap istedi:

-Bafa girişindeki kavşakların kamulaştırma işlemleri ne aşamadadır? Bu kavşaklarla ilgili mülk sahipleri tarafından herhangi bir dava açılmış mıdır? Açılan davaların niteliği nedir? Kamulaştırmaya itiraz davası varsa yürütmeyi durdurma kararı verilmiş midir? Açılan davalar Kamulaştırma bedeli ile ilgili ise bu durum kavşakların yapılmasına engel olmadığı halde niçin uygulamaya geçilmiyor?

-Mezkur kavşaklar yapılmadan tretuar çekilerek hem Bafa girişi hem de turizm açısından son derece önemli tarihi Hereklia antik kenti ve Doğal Sit bölgesi olan  Bafa gölü ve Sulak alanına erişimin engellenmesi kamu yararı ile ne kadar uyumludur? Kapıkırı denilen antik kent ve Bafa gölünün sözkonusu kısımda turistik tesisler ve köyler vardır ve bu köylerden Bafa ve Milas yönüne dönmek mümkün olmadığı için araçlar yaklaşık 5 km uzaklıktaki Pınarcık köyü kavşağından ( ki burada da kavşak yoktur) dönmek durumunda kalmaları zaman ve ekonomik olarak kayıplara yol açacağı gözetilerek geçici bir çözüm bulmayı düşünüyor musunuz?

-Söke-Bodrum yolu turizm beldelerine giden çok önemli bir turizm yolu olup bu yol son derece hareketli ve yoğun olarak kullanılan bir yoldur. Ulaşımın geldiği önem ve nokta dikkate alındığında bu yolun yoğun kısımlarının yeraltına alınarak battı-çıktı tarzı düzenlemelerin yapılması için bir çalışma var mı?

-Bafa’dan geçen yolun şehir merkezinde olmasından dolayı bu yolun kenarlarına    kaldırım düzenlemesi ile alt ve üst geçit yapılacak mıdır?

-Yoldan geçen araçların son derece hızlı seyretmesi ve hızı düşürmeye dönük herhangi bir tedbir olmaması dikkate alındığında yapılacak kavşaklarda trafik ışıkları yapılması düşünülüyor mu?

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.