Üreticiye Adaçayı ve Kekik fidesi desteği

Boya sanayi, aromatik ve tıp alanında önemli bir katkı maddesi olarak kullanılan bitkilerden Kekik ve Adaçayı üretiminin Muğla’da artırılması amacıyla üretcilere 70 bin adet fide dağıtıldı.Muğla’da alternatif tarla ürünleri...

Üreticiye Adaçayı ve Kekik fidesi desteği

Boya sanayi, aromatik ve tıp alanında önemli bir katkı maddesi olarak kullanılan bitkilerden Kekik ve Adaçayı üretiminin Muğla’da artırılması amacıyla üretcilere 70 bin adet fide dağıtıldı.

Muğla’da alternatif tarla ürünleri arasında gösterilen kekik, nane, adaçayı ve defne gibi bitkilerin üretimine ağırlık verildi. Dalaman ve Köyceğiz’de oluşturulan 8 dekarlık Defne bahçesinin ardından geçtiğimiz yıllarda da dağıtımı yapılan Adaçayı ve Kekik fidesi dağıtımı bu yıl da yapılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Itri-Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi” projesi kapsamında Muğla’da 70 bin adet Adaçayı ve kekik fidesi üreticilere dağıtımı yapılıyor. Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde 46 bin ‘Anadolu Adaçayı’ ve 24 bin adet de ‘İzmir Bilyeli Kekiği’ fidelerinin dağıtımına başlandı.

2015 yılında 16 bin kekik, 16 bin adaçayı, 9 bin adet limon otu fidesi dağıtımı yapılarak Ortaca, Fethiye, Seydikemer ve Dalaman İlçelerinde deneme amaçlı bahçeler oluşturuldu. 2015 yılından dikimi tamamlanamamış tüplü 6 bin adet kekik fidesi Mart 2016’da diğer 70 bin kekik ve adaçayı fidesi ise Nisan 2016’dan itibaren belirlenen sahalara gönderilerek ekimleri yapılacak.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.