Ünlü mankenleri aratmadılar

Bodrum ilçesinde bulunan Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi’ne devam eden ve bir moda tutkunu olan Gülay Erkal'ın ilk defilesi ilgi topladı. Anadolu’nun Renkleri adlı defilede el emeği göz nuru elbiseleri Bodrum’da yaşayan...

Ünlü mankenleri aratmadılar

Bodrum ilçesinde bulunan Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi’ne devam eden ve bir moda tutkunu olan Gülay Erkal'ın ilk defilesi ilgi topladı. Anadolu’nun Renkleri adlı defilede el emeği göz nuru elbiseleri Bodrum’da yaşayan değişik meslek gruplarından gönüllü amatör mankenler taşıdı. Defilenin sunuculuğunu Gülay Erkal imzalı elbisesi ile eski Türkiye güzellerinden mankenlik ve zarafet eğitmeni Yıldız Arhan Mavitan yaptı.

Özellikle 70’li yıllarda Türkan Şoray ve Gülşen Bubikoğlu’nun rol aldığı filmlerde giydiği elbiselerden esinlenerek hazırlandığı belirtilen defilede ilk tasarımları oldukça ilgi gören Gülay Erkal, yaz sezonu için aynı tarzda yeni bir koleksiyon hazırlamaya karar verdiğini açıkladı.

Yüzde yüz pamuklu kumaştan hazırlanan Gülay Erkal’ın kreasyonunda, 19. Yüzyıla ait naturalist etkileşimle yapılmış duvar resimlerinde, vazolarda, ibrikler ve sepetlerde göze çarpan dallı güllü, çiçekler elbiselerin önemli bir parçası oldu.

Değişik renkler, birbirine uyacak şekilde bir arada kullanılarak üzerlerine uygulanan farklı aplikeler ile alışılmışın dışında özel bir koleksiyon ortaya çıktı. Erkal’ın defilesinde mankenler 50 kıyafet taşıdı. Defilede elbiseleri Burcu Gökalp, Elif Olgaç, Derya Yalçınöz, Serpil Özdemir,Neşe Saraçoğlu, Pembe Ülgen, Başak Özkeskin, Melda Oraz, Başak Dalaman isimli amatör mankenler başarıyla taşıdı.

Öte yandan defile sonunda gelen gelinlik dikkatlerden kaçmadı. Beyaz ve tülden olmayan gelinlik oldukça dikkat çekti. Yeşil üzerine işlenmiş çiçekli motofler ve kollarının kırmızı olması vatandaşlardan tam not aldı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.