Üniversitenin maskotu Caretta Caretta

Türkiye’deki 107 Devlet Üniversitesi arasında ilk defa Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi profesyoneller ile çalışarak kendi maskotunu tasarladı.Yaklaşık 9 aydır devam eden tasarım sonrası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin...

Üniversitenin maskotu Caretta Caretta

Türkiye’deki 107 Devlet Üniversitesi arasında ilk defa Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi profesyoneller ile çalışarak kendi maskotunu tasarladı.

Yaklaşık 9 aydır devam eden tasarım sonrası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin maskotu Caretta Caretta Deniz kaplumbağası oldu. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ve Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı’na yumurta bırakmak için gelen Caretta Caretta Deniz kaplumbağası maskot olarak seçilirken, ismi konusunda da yarışma düzenlenecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve maskot tasarımını yapan İzmirli ajans ile tasarımın finansmanını sağlayan özel dershane müdürü maskot tanıtımı toplantısı yaptı. Üniversite rektörlük toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ajans yetkilisi Harun Emre Karadağ, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Türkiye’deki devlet üniversiteleri içinde ilk defa profesyoneller ile çalışılarak bir maskot tasarımı gerçekleştiğini açıkladı.

Neden Caretta Caretta

Caretta Carette deniz kaplumbağası 200 milyon yıldan bu yana nesillerini sürdürmeyi başaran dünyadaki en eski canlı türü. Careta Caretta Deniz Kaplumbağası Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan İztuzu Plajında neslini devam ettirmek için yumurta bırakıyor. Muğla şehrinin turizm şehri olması nedeniyle potansiyel değerlerinden birisinin de caretta caretta olması.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi maskotunun renk tonunda sırt Turkuaz ağırlıkta ve boşluklar yeşil renkte. Maskotun göğüs bölümü sarıya yakın krem renkte. Maskot iki ayakları üzerinde, sağ eli açık, sol elinde ise barışın simgesi zeytin dalı var. Sağ elinin açık olmasının nedeni Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin yeniliklere açık olmasını, güçlü bir eğitim sisteminin ve eğitim anlayışını simgeliyor. Sol elindeki zeytin dalı ise barışçıl ve çevreci özelliğini yansıtıyor.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.