Üniversiteliler Bodrum Belediyesi’ni ziyaret etti

Öğrenci projesi kapsamında Bodrum Turgutreis planlama çalışması yapan Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, bilgi toplamak üzere Bodrum Belediyesi’ni ziyaret etti.Bodrum...

Üniversiteliler  Bodrum Belediyesi’ni ziyaret etti

Öğrenci projesi kapsamında Bodrum Turgutreis planlama çalışması yapan Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, bilgi toplamak üzere Bodrum Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt ile görüşen üniversiteli heyet, Bodrum ve Turgutreis ile ilgili çeşitli bilgiler alarak Bodrum’un tanıtım çalışmaları konusunda yapılan faaliyetleri sordu. Ziyarete Pamukkale Üniversitesi’nden Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Bölge Planlama Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özbek ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü araştırma görevlisi Dr. Nur Sinem Özcan ve 3. sınıftan üniversite öğrencileri katıldı.

Doç. Dr. Oğuz Özbek, Stüdyo 6 dersi kapsamında geliştirdikleri Bodrum Turgutreis planlama öğrenci projesi için 1 hafta boyunca Bodrum’da bulunduklarını ve bölüm öğrencilerinin araştırma yaptıklarını ifade ederek gerekli verileri topladıktan sonra projeyi oluşturmaya başlayacaklarını kaydetti. 1 öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi ve 18 öğrenciyle proje üzerinde çalıştıklarını da ekleyen Özbek, proje kapsamında Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünü ziyaret ederek projeyi detaylandırmak üzere bilgi aldıklarını, sosyo-ekonomik gelişme, ekoloji, turizmin gelişmesi, Turgutreis’in tarihi ile ilgili bilgileri toplamak için farklı gruplar halinde ayrı kollardan çalıştıklarını belirtti.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ofisinde gerçekleşen ziyarette müdür Ummahan Yurt, üniversite öğrencilerinin sorularını da yanıtladı. Bodrum’da yaşayan yabancıların dağılımları, Bodrum genelinde gerçekleşen etkinlikler ve duyuruları, kongre turizmi, Bodrum’un ekonomik yapısı, turizm potansiyeli ve tanıtım çalışmaları ile yerel ve kültürel değerlerinin ne olduğu ve daha çok gerek yaşam gerek tatil için hangi kitlelere hitap ettiği soruldu.

“Amacımız turizmi 12 aya yaymak”

Ummahan Yurt, Bodrum’un sadece doğal güzellikleriyle anılmadığını, Bodrum’u Bodrum yapan pek çok özelliği olduğuna vurgu yaparak, “Bodrum tarihle iç içe yaşayan, ilk mavi yolculuk turlarının başladığı yerdir. Burada hem huzuru hem eğlenceyi bir arada bulabilirsiniz. Bodrum denilince -tabi bilmeyenler için- çoğu kişinin aklında farklı bir algı oluşuyor. Oysaki Bodrum, her bütçeye uygun tatil seçenekleriyle özellikle yaz ve bahar aylarını içine alan turizm sezonunda Türkiye’nin en gözde tatil yerlerinin başında olmayı sürdürmektedir. Bodrum, çok büyük bir alan üzerine kurulu ve her bir köşesinde farklı tatlar ve güzellikler saklıdır. Turizm faaliyetlerinin geliştirilmesini Bodrum Belediyesi olarak çok önemsiyoruz. Çünkü en büyük hedefimiz; turizmi Bodrum’da 12 aya yaymak. Bunun için özellikle Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon, Bodrum Tanıtma Vakfı’nın da başkanı olarak pek çok çalışma yapıyor. Gerek yurt içi ve yurt dışındaki turizm fuarlarına katılıyor gerek tur operatörleriyle havayolu firmalarıyla yapmış olduğu işbirliğiyle geleceğe dönük yatırımlarını sürdürüyor. Bizler de Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak bu çalışmaların en iyi şekilde kamuoyuna duyurulması, bilinirliğinin artırılması ve dünyaca ünlü Bodrum markasının değerine değer katmak için çalışmalarımıza devam diyoruz. Kongre turizmi konusunda öteden beridir belli çalışmalar yapılıyor ancak Bodrum’daki kaliteli yatak sayısının artmasıyla birlikte bu çalışmalar çok daha önem kazandı. Umut ediyoruz ki yakın bir gelecekte Bodrum, hem ulusal hem uluslararası düzeyde dünyaca ünlü kongrelerin ev sahipliğini yapabilir konuma gelecektir.” dedi.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.