Üniversite’den sürece katkı çağrısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu son toplantısında aldığı karar ile refah toplumuna ulaşmış bir Türkiye isteğinin gerçekleşmesi için sürecin mağdurları ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir demokratik toplum...

Üniversite’den sürece katkı çağrısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu son toplantısında aldığı karar ile refah toplumuna ulaşmış bir Türkiye isteğinin gerçekleşmesi için sürecin mağdurları ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir demokratik toplum oluşturmaya dönük çabaların sonuçsuz kalmaması için, toplumsal birlikteliği güçlendirecek meşru ve yapıcı her türlü insiyatifin aydın birikimin katkısıyla oluşturulması yönündeki çalışmalara ve bilimsel etkinliklere gereken desteğin verilmesi gerektiği bildirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, rektörlükte rektör yardımcılarının da hazır bulunduğu basın toplantısında senato kararını basın ve kamu oyu ile paylaştı. Herkesi sürece katkı yapmaya davet edilen kararda şu görüş ve düşüncelere yer verildi:

“Yaklaşık 30 yıldan beri ülkemizde hepimizi derinden etkileyen, mağdur eden, insanlarımız arasında düşmanlıklar oluşturan, bölgeler arasında derin uçurumların oluşmasına neden olan, binlerce insanımıza her gün gözyaşı döktüren, vicdanlarımızı yaralayan, ülkemizin kaynaklarını heba ettiren ve ülkemizin üzerine karabasan gibi çöken terör belasından kurtulmak için gelinen noktayı son derece önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Bu fırsatın değerlendirilmesinin, 76 milyon insanımızın kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, birlik ve bütünlüğümüzün daha kuvvetli bir biçimde sağlanması ile sonuçlanacağına dair güçlü bir inanç besliyoruz.

Ülkemiz ve devletimiz adına daha yaşanabilir refah toplumuna sahip bir Türkiye isteğimizin gerçekleşmesine vesile olması gerektiğini arzu ettiğimiz bu sürecin, mağdurları ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir demokratik toplum oluşturmaya dönük çabaların sonuçsuz kalmaması için hem birey hem de toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemizin de, ülkesini seven her vatandaşın görevi olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle toplumsal birlikteliğimizi güçlendirecek meşru ve yapıcı her türlü insiyatifin aydın birikimin katkısıyla oluşturulması yönündeki çalışmalara ve bilimsel etkinliklere gereken desteğin verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

2023 vizyonu gerçekleştirmek için her alanda atılım içinde olan ülkemiz, siyasi olarak da elini kolunu bağlayan önyargılardan kurtulmalı ve toplumun her kesimini içine alabilecek bir yapıya kavuşmalıdır. Önyargısız, siyasi tercihlerin üstünde, diyaloğa açık hoşgörü sahibi aydın bireyler olarak sağduyulu her insanımızı bu sürece olumlu katkı yapmaya davet ediyoruz”

Rektör Harmandar, terör olaylarının üniversitelerdeki eğitim hayatını da olumsuz etkilediğini belirterek, barış çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.