Üniversite’den İztusu açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’ndan yapılan yazılı bir açıklama ile gazetelrde  çıkan İztuzu Sahilinin işletmesinin DOKTOB’a devredildiği doğrultusundaki haberleri gerçekleri yansıtmadığı ve işletmenin...

Üniversite’den İztusu açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’ndan yapılan yazılı bir açıklama ile gazetelrde  çıkan İztuzu Sahilinin işletmesinin DOKTOB’a devredildiği doğrultusundaki haberleri gerçekleri yansıtmadığı ve işletmenin devrinin sözkonusu olmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bazı yerel yayın organlarında,  İztuzu kumsalı işletmesinin DOKTOB’a devredildiği şeklinde gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı görülmüştür. Hâlbuki DOKTOB ile imzalanan işbirliği protokolünde İztuzu kumsalının işletilmesiyle ilgili hiçbir madde bulunmamaktadır. İztuzu kumsalını ilgilendiren tüm aktiviteler tamamıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin sorumluluğundadır ve herhangi bir şekilde devri mümkün değildir.

Muğla Valisi Amir Çiçek himayesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm işletmecileri Birliği Derneği (DOKTOB) arasında;  Dalaman-Ortaca-Köyceğiz bölgesindeki turizm işletmeleri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin bölgedeki sürdürülebilir turizmin gelişmesi için işbirliğinin sağlanması amacıyla 08 Haziran 2015 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile DOKTOB Başkanı Yücel Okutur tarafından bir protokol imzalanmıştır.

İmzalanan bu protokolde taraflar şu konularda işbirliği yapacaktır;

-Dalaman-Ortaca-Köyceğiz turizm bölgesindeki turizm işletmelerinin fiziki yapı ve hizmet kalitesini yükseltmek,

-Bölgenin fiziki ve hizmetsel turizm altyapısını ve üst yapısını geliştirmek,

-Bölgedeki doğal kaynakların ve tarihi mirasların korunarak turizmin hizmetine sunmak,

-Bölgede sürdürülebilir turizm ilkelerine uyulmasını sağlamak; turist sağlığını ve güvenliğini korumak,

-Turist memnuniyetini yükseltmek, turist haklarını korumak; yukarıdaki amaçların gerçekleştirilmesi adına ortak proje üretmek,

-Üniversitenin araştırma projelerini desteklemek ve üniversitenin öğrencilerine bölgede staj olanağı sağlamak.

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.