Üniversiteden 200 gönül elçisi

Muğla Valisi Fatih Şahin’in Eşi Ayşe Şahin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlere ve öğrencilere ‘’Gönül Elçileri Projesi’’ ni anlattı. 200 kişi “Gönül Elçisi” oldu.Ayşe Şahin,...

Üniversiteden 200 gönül elçisi

Muğla Valisi Fatih Şahin’in Eşi Ayşe Şahin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlere ve öğrencilere ‘’Gönül Elçileri Projesi’’ ni anlattı. 200 kişi “Gönül Elçisi” oldu.

Ayşe Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile birlikte bir sunum yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde hayata geçirilen proje de gönüllü olarak görev yapan katılımcılar adına bir fidan dikeceklerini anlatan Şahin, ‘’Biz istiyoruz ki bu orman da çok sayıda fidan yer alsın. Gönüllü sayımız ne kadar çok olursa, bu ormanda o kadar büyük olacak. Muğla’da yaşayan insanlarımızın bu projeye destek olacağına kalpten inanıyoruz’’ dedi.

Şahin, konuşmasında gönül elçilerinin ‘’Sevgi Dolu’’ bir dokunuşla yaşlı insanların, engellilerin ve çocuk yuvalarında kalan çocukların yaşamını değiştirebileceğine işaret  ederek, “Ayrıca şehit ve gazilerimizin aileleri de bizim için çok önemli. Onları da yalnız bırakmamamız lazım.  Kadına yönelik şiddet konusunda ise toplum olarak önemli bir sınav veriyoruz. Bu süreçte kadınlarımıza toplum olarak sahip çıkmalıyız’’ diye konuştu.

Muğla Valisi Fatih Şahin’in Eşi Ayşe Şahin, koruyucu aile olma sürecini de çeşitli örneklerle anlatarak,  şöyle konuştu: “Bu çocuklarımıza devletimiz en iyi imkanları sunuyor ve her türlü desteği veriyor. Ama onların sevgiye, özellikle anne sevgisine ihtiyacı var. Bu proje kapsamında koruyucu ailelere verilen çocukların yaşamındaki değişim inanılmaz. Sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Sizleri özellikle gönül elçisi olmaya davet ediyorum. Gönül elçisi olmanın size getirdiği her hangi bir mali ve kanuni zorunluluğu söz konusu değil’’

Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise yapılan çalışmalar hakkında birer sunum yaptı.

Akkuzu, önümüzdeki günlerde ‘’Sevgi Evleri Projesi’’ kapsamında yurtta kalan çocukların evlerde yaşamaya başlayacağını söyledi.

Muğla Vali Yardımcısı Yayman ise kadına yönelik şiddete işaret ederek, ‘’Muğla’da ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin azaldığı, boşanmaların daha az yaşandığı bir yıl temennisinde bulunuyorum’’ dedi.

Yayman,  Muğla’da yapılan çalışmalar hakkında da bir sunum yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘’Gönül Elçileri Projesi’’ ni anlatan tanıtım filmlerinin izlendiği konferansı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar,  Eşi Suzan Harmandar, Rektör Yardımcıları ile eşleri de izledi.

Yaklaşık 1 saat süren konferansı dinleyen 200’e yakın öğrenci ve akademisyenin “Gönül Elçisi’’ olmak amacıyla form doldurduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.