Üniversite yeni rektörü bekliyor

Mansur Harmandar’ın AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için istifa etmesinin ardından yerine vekaleten gelecek olan rektör YÖK tarafından 10 gün içinde atanacak.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof....

Üniversite yeni rektörü bekliyor

Mansur Harmandar’ın AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için istifa etmesinin ardından yerine vekaleten gelecek olan rektör YÖK tarafından 10 gün içinde atanacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından rektörlük görevini yeni rektör vekili atanıncaya kadar Rektör Yardımcısı yürütecek. YÖK tarafından atanacak vekil rektör 2014 yılında yapılacak rektör seçimlerine kadar vekil olarak bu görevi yürütecek.

11 Kasım 2010 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mansur Harmandar, 2014 Mart ayı sonunda yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Muğla ziyaretinde açıklanmıştı. Rektör Harmandar’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından boşalan Rektörlük makamına YÖT tarafından yeni bir rektör vekili atanacağı açıklandı.

Mansur Harmandar’ın Büyükşehir belediye Başkan adaylığı için istifasını Yüksek Öğretim Kurumu’na oradan da Cumhurbaşkanına sunulmasının ardından vekaleten Rektörlük görevini yürüten Rektör Yardımcısı Yusuf Ziya Erdil, “Hocamızın istifasının ardından boşalan rektörlük makamına Yüksek Öğretim Kurumu tarafından vekil olarak yeni bir atama yapılacak. Bu süreç en fazla 10 gündür. Yeni atanacak rektör vekili 10 günden önce de atanabilir. Biz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcıları olarak görevimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.