ÜNİVERSİTE MUĞLA’DAKİ SPOR İÇİN BÜYÜK KAZANÇ…

1992 yılıydı. Muğla’da üniversite açılacağı müjdelenmişti. Herkes gibi bende çok sevinmiştim. Çünkü üniversite demek öğrenci demek, öğrenci demek bir şehir için gelir kaynağı demekti. Şu anda 42 bin öğrencisi ve...

ÜNİVERSİTE MUĞLA’DAKİ SPOR İÇİN BÜYÜK KAZANÇ…

1992 yılıydı. Muğla’da üniversite açılacağı müjdelenmişti. Herkes gibi bende çok sevinmiştim. Çünkü üniversite demek öğrenci demek, öğrenci demek bir şehir için gelir kaynağı demekti. Şu anda 42 bin öğrencisi ve 5 bini aşkın çalışanı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’si Muğla’ya her anlamda büyük katkı sağlıyor.

Öğrencinin gelmesi ile hareketlenen Muğla, geçtiğimiz yıl yaşanan pandemi döneminde okulların kapanması ile birlikte öğrencileri dört gözle beklemişti.

Ekonomik olarak Muğla’ya büyük katkı veren Sıtkı Koçman Üniversitesi ildeki spor kulüplerine de hem destek veriyor hem de büyük avantaj sağlıyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek üniversitenin her çalışmasından Muğlalıların yararlanması için özel çaba sarfediyor. Bu anlamda rektör hocayı gönülden kutluyorum.

Üniversite bünyesinde bulunan Spor Bilimler Fakültesi hem öğrenim kadrosu hem de araç gereçleri ile spor kulüplerine ciddi anlamda katkı sağlıyor. Prof. Dr. Özcan Saygın yönetimindeki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi başta Muğlaspor olmak üzere spor kulüplerine ücretsiz destek veriyor. Muğlaspor ile üniversite arasında yapılan protokol ile bazı bilimsel testler üniversite hocaları tarafından gerçekleştiriliyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi sporcu anlamında da spor kulüplerinin destekçisi. Üniversite için ilimizi tercih eden sporcu öğrenciler başta futbol olmak üzere her branşta Muğla’daki spor kulüplerinde mücadele ediyor.  Ancak bazı spor kulüpleri bu sporculardan tam olarak yararlanamıyor. Bu anlamda bütün spor kulüplerini üniversite bünyesindeki sporcu öğrencileri iyice araştırmasını ve bu yetenekleri kulüplerine kazandırmalarını rica ediyorum.

Muğla’ya başta ekonomi ve spor olmak üzere çok sayıda branşta karşılık beklemeden destek veren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın’a, fedakarca çalışan öğretim üyelerine Muğlalılar adına çok teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla…

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.