Üniversite ile turizm sektörü buluştu

Muğla’daki turistik tesisler ile öğrencileri buluşturan, öğrencilerin sektör ile birebir iletişim kurduğu okul-sektör buluşmasının 7’incisi gerçekleştirildi.Açılışını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof....

Üniversite ile turizm sektörü buluştu

Muğla’daki turistik tesisler ile öğrencileri buluşturan, öğrencilerin sektör ile birebir iletişim kurduğu okul-sektör buluşmasının 7’incisi gerçekleştirildi.

Açılışını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın yaptığı sektör öğrenci buluşmasında Turizm işletmeciliğinde okuyan öğrenciler Muğla’daki turizm sektöründe yaz sezonunu değerlendirmek için iş başvurularını da yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mavi Çatı’da gerçekleştirilen okul-sektör buluşmasını değerlendiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür vekili Doç. Dr. Cafer Topaloğlu, “Bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz etkinliğimizde öğrencilerimizin yöredeki tesislerde istihdam edilmesine ön ayak oluyoruz. Bir turizm bölgesi olan Muğla’da faaliyet gösteren başta konaklama ve seyahat işletmeleri olmak üzere tüm turizm işletmelerimiz ile gerek Yüksekokulumuz gerekse üniversitemizin diğer birimlerinde turizm eğitimi alan öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Böylece, kalifiye personel ihtiyacı olan turizm işletmeleri ile turizm eğitimi almakta olan öğrencilerimiz buluşarak birbirleri ile doğrudan iletişim kurma fırsatı bulmaktadırlar. Etkinlik, turizm işletmeleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanmış ve beklenenin üzerinde ve yoğun katılım talebi gerçekleşmiştir. Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de başta olmak üzere bölgemizde faaliyet gösteren neredeyse tüm büyük ölçekli işletmeler etkinliğimize genel müdür, genel müdür yardımcısı, insan kaynakları müdürü veya departman yöneticileri düzeyinde katılım göstermiştir. Ayrıca etkinliğimize, turizm sektöründeki işletmelerin dışında turizm alanında faaliyet gösteren bazı özel birlikler ve dernekler ile kamu sektöründen de katılım olmuştur. Dolayısı ile bu yıl rekor bir katılım ile 100’e yakın işletme ve dernek ile 250’ye yakın yönetici, öğrencilerimiz ile bir araya gelmiştir. Ayrıca, üniversitemiz bünyesinde turizm eğitimi alan tüm öğrencilerimiz ile bölgemizdeki turizm işletmelerinin temsilcilerinin tanışması ve öğrencilerimizin işletmelere kazandırılması amacını taşıyan bu etkinliğin, bölgemizdeki turizm işletmeleri ile olan ilişkilerimizi güçlendireceği inancındayız” dedi.

Okul-sektör buluşmasında öğrenciler sektör temsilcileri ile birebir görüşme imkânı bulurken, kalifiyeli eleman ihtiyacı olan tesisler öğrencilerin iş başvurularını da aldı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.