Üniversite ile Çevreciler protokol imzaladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Marmaris Çevrecileri Derneği arasında; Marmaris Körfezi, Azmak ve Derelerde yapılacak bilimsel çalışmaları kapsayan bir protokol imzalandı.Marmaris Çevrecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı...

Üniversite ile Çevreciler protokol imzaladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Marmaris Çevrecileri Derneği arasında; Marmaris Körfezi, Azmak ve Derelerde yapılacak bilimsel çalışmaları kapsayan bir protokol imzalandı.

Marmaris Çevrecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kutengin ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil Marmaris körfezi, azmak ve derelerde yapılacak bilimsel çalışmaları içeren protokol imzalandı.

Protokol, Üniversite öğretim elemanlarınca yürütülecek olan Marmaris Körfezi ile Azmak ve derelerde yapılacak bilimsel çalışmalar, çevre konusuyla ilgili yapılacak bilimsel çalışmalar ile bölge konularıyla ilgili ve eğitim başlığı altında düzenlenecek çeşitli bilimsel etkinlikleri konu alıyor. Protokol ile Üniversite ve Dernek ile birlikte yapılacak etkinliklerle bilimsel çalışmaların kamuoyuna duyurulması, kamuoyunda çevre sorunlarına ilişkin duyarlılığın artırılıp bilimsel verilere dayanan çözüm yolları üretilmesi amaçlanıyor.

Protokol töreninde konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, “Uzun yıllara dayanan bir işbirliği yapıyoruz. Yaptığımız işbirliği ağırlıklı olarak su ürünleri ve çevre ile ilişkileri üzerinden yürüyordu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu’nun önerisi ile bu protokolü hem alan olarak genişlettik, hem de süre olarak sınırlandırmadık. Marmaris bir dünya cenneti. Bu cenneti sadece kendimize saklayacak durumumuz yok. Sürdürebilir kılmak en büyük dileğim. Bu protokol devam eden fakat genişletilmiş bir protokol. Güzel Marmaris’imizi daha yaşanabilir bir şekilde torunlarımıza emanet etmemiz için bu çalışmaların bundan sonra da devam etmesini diliyorum” dedi.

Protokol imza törenine katılan Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, “Marmaris Çevrecileri Derneği olarak üç yıldır çevre olumsuzluklarına karşı mücadele ediyoruz. Fakat üç yıldır ilk defa dernek olarak daha bilimsel ve daha uzman kişiler ile yapıyoruz. Geçen sene Marmaris’te yapılan ve 21 ay süren körfez çalışmamız vardı Üniversitemiz ile birlikte. Raporlarını tüm ilgili kurumlar ile paylaştık. Çalışmalarımıza Üniversite tarafından destek verilmesinden onur duyduk. Çevre için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Marmaris çevrecileri Derneği Denetim Kurulu Başkanı Mukbil Gülkokan ise, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin derneğimize gösterdiği teveccüh ve güvenden onur duyduk. Bundan sonraki çalışmalarımızda bu güveni daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Kendi çapımızda bilimsel makalelerin yayınlanmasına bir ölçüde katkıda bulunabildiğimiz için ve Marmaris’in adının bilim alanında duyurulmasına katkı sağladığımız için mutluyuz” dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.