Üniversite arsası için güçbirliği

Dalaman İş Adamları Derneği tarafından organize edilen Dalaman Üniversitesi Arsası Toplantısı iş adamları ve başkanları bir araya getirdi. Organizasyonunu Dalaman İş Adamları Derneği’nin yaptığı üniversite konulu...

Üniversite arsası için güçbirliği

Dalaman İş Adamları Derneği tarafından organize edilen Dalaman Üniversitesi Arsası Toplantısı iş adamları ve başkanları bir araya getirdi. 

Organizasyonunu Dalaman İş Adamları Derneği’nin yaptığı üniversite konulu toplantıya Dernek Başkanı Ercan Kaylı, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Akdeniz, Çetin Özkan, Kazım Demir, Emin Kaya, Bayram Gök, Ekrem Yaşar diğer dernek üyeleri, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve DİAD Üyesi Mevlüt Acar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Dalaman temsilcileri, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Onur Turgut, CHP İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Şaşmaz, MHP İl Genel Meclis Üyesi Metin Duran, yeni kurulan Dalaman Yükseköğretim Kurumları Geliştirme Dernek Başkanı Süleyman Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Dalaman İş Adamları Dernek Başkanı Ercan Kaylı yaptığı açılış konuşmasında; “ Biz dernek olarak daha öncede üniversite ile ilgili toplantılar yaptık. Süreci netleştirerek hızlandırmaya çalıştık. Yeni Dalaman Yükseköğretim Kurumları Geliştirme Derneği kuruldu. Artık bundan sonra üniversite ile ilgili olan etkinliklerimizi bu dernek ile devam ettireceğiz”. Dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ise; organizasyonu yapan DİAD’a teşekkür edip; “ Bu tür toplantıların sonucunda birlik beraberlik daha iyi pekişecektir. İlçenin bundan kazançlı çıkacağı, yapılan toplantıların zabıta alınmasının ilerleyen günlerde yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacaktır” diye konuştu.

Dalaman AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Onur Turgut üniversitenin yeri konusunda bilgi verip; “ Biz üniversitenin rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile yaptığımız görüşmede bizden 250 dönümün üzerinde yer istedi; 2 yer gösterdik. Dereköy Mevki ve Topçu Tepesiydi. Topçu Tepesi’nde karar kılındı. Üniversitenin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Bayram Bozyiğit ve ekibi topçu tepesinde incelemelerde bulundu. Şu an üniversite ile orman arasında olumlu görüşmeler devam ediyor. Mevcut binanın yapımı içinde ödenek çalışmaları olumlu gidiyor. Biz Dalaman olarak bu araziyi üniversiteye verince, ilerleyen günlerde üniversitenin kapasitesinin 20-25 bine çıkması mümkündür. Akçataş’a açmış olduğumuz yol Topçu Tepesi’ne kadar çıkarılarak orada okuyan öğrencilerin Dalaman’a gelmesi sağlanacak.”dedi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Şaşmaz da, “Öncelikle Atatürk Ortaokulu’nun üniversiteye verilebilmesi için Atakent Ortaokulu Bahçesi’ne 24 ek derslik ilave yapılmasının kısa zamanda bitirilmesi için gerekli mücadelenin verilmesi ve üniversitenin Atatürk Ortaokuluna devredilmesinin sağlanması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Öncelikli hedefimiz üniversitenin eğitime başlayabilmesi için ilave ünite binasının da yapılabilmesi için okula finansman sağlamak amacıyla hayırseverlerle görüşmelerimizi hızlandırıp, okulumuzu bir an önce hayata geçirmeliyiz. Şeklinde konuştu.

MHP İl Genel Meclis Üyesi Metin Duran; “ Bir an önce düşünülen okulun tadilatının yapılarak üniversiteye teslim edilmesi gerekmektedir. Birlik beraberlik içerisinde bu sorunları aşarız” dedi.

Toplantı sonunda öncelikli olarak mevcut okulun bahçesine düşünülen sivil havacılık fakültesi inşaatının hızlandırılmasına ikinci aşamada topçu tepesinin üniversiteye tahsisi için çalışmaların hızlandırılması dilekleri ile toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.