Üniversite 71 kat büyüdü

Akademik açılış töreninde konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 22 yıllık süreçte üniversite’nin geldiği noktayı açıkladı. Harmandar, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 38 bin 500 kişilik...

Üniversite 71 kat büyüdü

Akademik açılış töreninde konuşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 22 yıllık süreçte üniversite’nin geldiği noktayı açıkladı. Harmandar, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 38 bin 500 kişilik büyük bir aile topluluğudur. Değerli öğrenciler, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi dünyanın göz bebeği turizm merkezlerine sahip olan, Muğla’mıza ve bilim yuvası Üniversitemize, tekrar hoş geldiniz. İlk akademik yılında eğitim-öğretime bir fakülte, bir meslek yüksekokulu, bir bölüm, üç program ve Bin 128 öğrenci ile adım atan Üniversitemiz, 22’nci akademik yılında 14 Fakülte, 4 Enstitü, 5 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, 31 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile 230 bölüm-programda, 77 anabilim dalında, 36 bin 500’ün üzerinde öğrenci, Bin 336 öğretim elemanı ve 816 idari personel ile eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, devlet ve hayırseverlerin desteğiyle, 1992 yılında 4 bin 200 m2’lik kapalı alanla akademik hayatına başlamış, bugün 71 kat büyümüş ve il genelinde, toplam 302 bin m2 kapalı alana ulaşmıştır. Bu başarıya ulaşmamızı sağlayan, başta Merhum Sıtkı Koçman ve Koçman ailesi olmak üzere, Kazım Yılmaz, Rauf Nasuhoğlu, Şehbal Baydur, Mukaddes Uysal ve yürekleri bizimle olan bütün eğitim gönüllülerinin bu gelişime katkısı büyüktür. Kendilerini rahmet, minnet ve şükranla anmak benim için bir gönül borcudur” dedi.

Yabancı öğrenci sayısı 536’ya çıktı

Rektör Harmandar 2014-2105 döneminde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne ön lisans, lisans ve doktora olmak üzere 8 bin 744 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, 42 ülkeden toplam 536 öğrenciye ulaştıklarını açıkladı. Harmandar, “ 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında, ön lisans ve lisans programlarına, toplam 7 bin 855 öğrenci, yüksek lisans ve doktora programlarına ise, 889 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Üniversitemizde öğrenci olarak, toplam doluluk oranımız, % 95 civarındadır. Üniversitemizin uluslararası bir üniversite olma yolunda sürdürdüğü çabalar, sonuç vermiş, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle, uluslararası öğrenci sayısı, 42 farklı ülkeden 536’e yükselerek, önceki yıllara kıyasla, % 75 oranında artış kaydetmiştir. Buna bağlı sevindirici başka bir gelişme, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Bologna süreci kapsamında, AKTS çalışmaları tamamlanarak, diploma eki vermeye hak kazanmış olmamızdır. Üniversitelerarası hareketlik çerçevesinde, Farabi, Mevlana ve Erasmus Değişim Programlarında, Üniversitemize misafir olarak gelen ulusal ve uluslararası öğrenci sayısı 307, Üniversitemizden giden öğrenci sayısı ise, 495’dir” dedi.

En büyük sorun yurt sorunu

Artan öğrenci sayısına göre, öğrencilerin barınma konusunda sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Rektör Harmandar, “Üniversitemizde öğrencilerimize yönelik en büyük sorun, barınma ihtiyacıdır. Toplam 36 bin 500 öğrenci sayımıza karşılık, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları, il genelinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 4 bin 576 yatak kapasiteli öğrenci yurtlarıyla karşılanmaya çalışılmaktadır. Üniversitemiz, bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için, 2013 yılında, yap-işlet-devret modeliyle, merkez yerleşkede, özel sektöre Bin 250 kişi kapasiteli öğrenci yurdunu yaptırmıştır. Böylece yatak sayısı 5 bin 826’ya yükselmiştir” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.