UMUT YOK!

Son bir yıldan bu yana yaşanan salgın sürecinde vatandaşlar sorunlarını dile getirirken gelecek için umut olmadığını söylediler. Umutsuzluğun her geçen gün büyüdüğünü vurgu yapan vatandaşlar, ekonomik olarak sıkıntı...

UMUT YOK!

Son bir yıldan bu yana yaşanan salgın sürecinde vatandaşlar sorunlarını dile getirirken gelecek için umut olmadığını söylediler. Umutsuzluğun her geçen gün büyüdüğünü vurgu yapan vatandaşlar, ekonomik olarak sıkıntı çektiklerini dile getirdi.  Halkların yoksul olduğunu zenginin daha zengin fakirin ise daha fakir olduğunu söyleyen vatandaşlar yetkililerden bu zorlu süreç için umut vaadeden açıklama duymadıklarını vurguladılar.

***MUSTAFA YILDIRIM***

Hafta sonu sokağa çıkma yasaklarından bunalan, 38 yaşındaki Semra İlgeç, çocuklarımız ve kendimiz için gelecek için umutsuz olduğunu ilerleyen günlerde daha fazla sıkıntılar yaşanacağını vurgularken, yapılan kısıtlamaların yersiz olduğunu dikkat çekti. İnsanların işsiz kaldığını söyleyen İlgeç, “Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Ülkenin fakirleştiğini küçük esnafın kapatmak zorunda kaldığını söyleyen İlgeç, işsizlik oranlarının yanlış olduğunu vurgu yaptı. Sadece sıkıntının bu yıla özgü olmadığını geçtiğimiz yıllarda da ekonomik güçlükler çekildiğini söyledi.

İnsanların yersiz bir paniğe sürüklendiklerini, korku havası yaratarak halkı tekrar dizaynetmek istediklerini dile getiren İlgeç, insanlar üzerinde yeni bir proje üretildiğine vurgu yaptı. Vatandaşların psikolojik travma yaşadıklarını gelecek yıllardan endişe duyduklarını söyledi.

İlgeç, devletin vatandaşlara moral ve motivasyon sağlayacak açıklamalara yer vermediğini ve milletin morale ihtiyacı olduğunu savundu.

“MEDYA OLUMSUZ ETKİLER YARATIYOR”

Medyanın gerçeği yansıtmadığını söyleyen İlgeç, televizyon kanallarının ve sosyal medyanın insanlar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Gerçeklerin medya aracı ile söylenmediğini vurgu yapan İlgeç, insanlara gerçeği söylenmesi gerektiğini söyleyerek tepkisini dile getirdi.

Ülke ekonomisinin battığını söyleyen 63 yaşındaki Zafer Kaya gençlerin işsiz olduğunu dile getirirken, gelen yasakların yanlış ve şaşırtıcı olduğunu söyledi.

“ESNAF BİTMİŞ DURUMDA”

Ülke insanlarının büyük sıkıntı içinde olduğunu esnafların iş yapmadığını söyleyen Zafer Kaya şu sözlerle düşüncelerini belirtti. “Esnaf bitmiş durumda insanlar umutsuz ve mutsuz. Devletten bir beklentimde kalmadı. Gereksiz kanunlarla insanlar hapsoluyor. Önümüzdeki bir yıl boyunca da hem sağlık hem de ekonomik yönden millet olarak iyi durumda olacağımızı düşünmüyorum” dedi.

Ülkede kutuplaşmanın olmaması gerektiğini söyleyen Kaya, birlik ve beraberlik oluşması gerektiğini belirtti. Gerçek televizyon haberleri olmadığını ve medya kendilerine göre habercilik yaptığını artık haberleri izlemiyorum diyerek sert tepki gösterdi.

Kaya, “Güdülen bir toplum haline gelindiğini bir an önce birlik ve beraberlik göstererek bağımsızlığımızı savunmamız gerekli” dedi. Hafta sonu kısıtlamalarından sıkıldıklarını ifade eden Kaya, “Toplum olarak travma yaşıyoruz esnafın bir çoğu kapattı geride kalanlar ise dayanacak gücü kalmadı” şeklinde söylemlerde bulundu.

Ölüm ve vaka sayılarının gerçek veriler olmadığını savunan Kaya vaka ve ölüm sayılarının daha fazla olduğuna dikkat çekerek gerçek rakamların yayınlanmasını istiyoruz diyerek sert tepkide bulundu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.