UMUT ORAN’DAN DİRENİŞE DESTEK

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, özelleştirmeye karşı Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırına gelerek işçilere destek verdi.Yerel seçim çalışmaları kapsamında bir dizi inceleme...

UMUT ORAN’DAN DİRENİŞE DESTEK

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, özelleştirmeye karşı Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırına gelerek işçilere destek verdi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında bir dizi inceleme ve ziyaret için Muğla’ya gelen CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bozarmut beldesi ve direniş çadırını ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’a Yatağan temaslarında CHP Muğla Milletvekilleri Prof.Dr. Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, İl Başkanı Mustafa Öztürk, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ı direniş çadırında Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin ve TES İş Sendikası Yatağan Şubesi Şube Sekreteri Mustafa Koçak ile sendikaya bağlı enerji ve maden işçileri karşıladı. Ziyarette sendikalar adına konuşan Maden İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin, Umut Oran’a talep ve isteklerini iletti.

Direniş çadırında yaptığı konuşmada özelleştirme politikalarını eleştiren Umut Oran, şöyle konuştu: "Türkiye’de ekonominin kaleleri olan fabrikalar özelleştiriliyor. Bu aslında bir özelleştirme değil rantın dönüşümüdür. Sizin özelleştirme yapmanız gerekiyor olabilir, orası artık ömrünü bitirmiş ise teknolojik olarak ömrünü yitirmişse, para kazanmıyorsa, büyük sorunlar var ise burada çalışanların geleceğini güvence altına alarak kapatmak zorunda kalabilirsin ama buradaki üç işletme 30 yıldır kazanıyor ve kazandırıyor. Hem çalışanları kazanıyor hem bölge kazanıyor hem de Türkiye kazanıyor. Böyle bir yerin özelleştirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu konuda buradaki emekçi arkadaşlarımızın çok onurlu bir direnişi var. Bence burada sabırla metanetle çok güçlü bir direniş sergileniyor. İlk olarak bu nedenle tüm emekçi arkadaşlarımızı kutluyorum."

Direniş çadırındaki ziyaretçi defterine görüşlerini yazan Umut Oran, işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra beraberindeki heyetle Milas’a gitti.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.