UMKE’den kurtarma eğitimi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 15 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE), 4 gün boyunca dağda iple erişim eğitimi nefes kesti.UMKE ekiplerinin sarp kayalarda temsili hasta kurtarma sahneleri aksiyon filmlerini aratmadı.Muğla’da...

UMKE’den kurtarma eğitimi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 15 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE), 4 gün boyunca dağda iple erişim eğitimi nefes kesti.UMKE ekiplerinin sarp kayalarda temsili hasta kurtarma sahneleri aksiyon filmlerini aratmadı.

Muğla’da görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri personeline 4 günlük dağda iple erişim eğitimi verildi. 15 kişilik UMKE personelinin katıldığı eğitimin amacının ; Dağlık,sarp araziler ve yüksek binalarda mahsur kalan hasta ya da yaralılara ulaşıp medikal müdahale yaparak güvenli ortama sevkini sağlamak olduğu belirtildi.İple tırmanış iniş ve sonrasında yaralıya ulaşarak tıbbi müdahale yapma konusunda verilen eğitimler, Muğla Merkez ve Marmaris ilçesinde bulunan dağlık bölgelerde, yamaç ve kayalıklardaki zor arazi koşullarında gerçekleşti. UMKE ekibinin eğitim sırasında gösterdiği performans göz doldurdu.

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Eğitmeni Murat Yıldırım, yaptığı açıklamada: “Muğla’da 79 UMKE personelimiz bulunmakta. Personelimize her türlü doğa koşullarında olası bir kurtarma operasyonuna en iyi şekillerde hazır olmaları için eğitim veriyoruz. Muğla’nın sarp ve dağlık olması özellikle turizm sezonunda Fethiye gibi dağ yamaç paraşütünün sık yapıldığı dağlık alanlarda kurtarma operasyonları sık yaşanmakta. Geçen yıl Fethiye Babadağ’da ekiplerimiz 22 kurtarma operasyonunda görev aldı. UMKE ekibimiz içinde 20 kişiden oluşan Dağ Arama Kurtarma ve İple Erişim timi kurduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzün sağladığı destekle eğitimlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz“ dedi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.